Seimo Pirmininkė sveikina Baltarusijos žmones su Nepriklausomybės diena

2021 m. kovo 25 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sveikina Baltarusijos visuomenę Nepriklausomybės dienos proga. Kovo 25 d. minima šventė žymi dieną, kuomet 1918 metais buvo paskelbta Baltarusijos Demokratinės Respublikos nepriklausomybė. Savo sveikinime Seimo Pirmininkė pabrėžia šių metų svarbą abiem kaimynėms – Lietuvai ir Baltarusijai.

„1918-ieji Lietuvai yra labai prasmingi. Tai modernios Lietuvos valstybingumo pradžia, kurią džiaugiuosi, kad dalijamės su visomis savo kaimynėmis, įskaitant ir Baltarusiją. Tuomet atgimusių mūsų krašto tautų seserija vienija mus iki šiol. Dėl to ir šiandien mes esame kartu ir palaikome demokratinę Baltarusijos visuomenę. Negalime pamiršti žmonių, kurie kovoja ir kenčia už demokratiją Baltarusijoje šiandien. Tai laisvės kova – tikiu Jūsų sėkme, nes jėgų šiam pasipriešinimui suteikia šimtametė baltarusiškos demokratijos istorija“, – sako parlamento vadovė.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-03-25 08:01
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal