Minkštųjų baldų gamintoja „Jakobsen Home Co“ plečia savo veiklą – atidaro naują padalinį

Minkštuosius baldus daugiau nei 20 metų Alytuje gaminanti „Jakobsen Home Co“ atidaro naują siuvimo padalinį Marijampolėje. Per karantiną išsaugojusi visus savo darbuotojus, įmonė naujame ceche steigia papildomas 30–35 darbo vietas, artimiausiu metu dar 70–75 naujus darbuotojus ketina priimti ir Alytuje veikiančioje gamykloje.

„Uždariusi mus namuose, pandemija privertė naujai įvertinti namų jaukumą ir patogumą, o minkštieji baldai – vienas svarbiausių to elementų namuose. Nors pandemijos pradžioje turėjome stabtelėti ir įsivertinti klientų poreikį bei galimas rizikas, šiandieną matome daug galimybių augti, plėsti savo veiklą, mat auga ne tik mūsų jau esamų klientų poreikiai, mūsų produkcijai atsiveria ir naujos perspektyvios rinkos“, – sako bendrovės akcininkas bei vadovas Esbenas Jakobsenas.

Į Marijampolės centre nuomojamose patalpose įsikūrusį bendrovės siuvimo cechą investuojama 200 tūkst. eurų. Didžioji investicijos dalis skirta naujoms skaitmeninėms siuvimo mašinoms.

E. Jakobsenas sako neatmetantis galimybės, kad pirmos kelios dešimtys darbuotojų Marijampolėje – tik pradžia. Nuosekliai augant klientų poreikiams bei įgijus patirties dirbant Suvalkijos sostinėje, įmonės padalinys bei darbuotojų skaičius turi potencialo augti.

„Jakobsen Home Co“ savo produkciją parduoda dideliems baldų prekybos centrams Centrinėje Europoje, Beniliukso šalyse ir Skandinavijoje, įmonė neseniai įžengė į JAV rinką.

Marijampolę pasirinko ne atsitiktinai
Ieškodama vietos moderniam siuvimo padaliniui, įmonė žvalgėsi į daugelį Lietuvos miestų.

„Darbui moderniomis skaitmeninėmis siuvimo mašinomis reikalingi kvalifikuoti darbuotojai. Buvome susitikę su Marijampolės vicemeru Pauliumi Marozu bei Marijampolės profesinio rengimo centro direktoriumi ir jie patikino, kad yra pasirengę prisidėti prie darbuotojų mokymų. Ši sinergija neabejotinai atneš naudos visoms pusėms – tiek mums, tiek miestui, suinteresuotam naujomis investicijomis bei darbo vietomis, tiek profesinei mokyklai, kurios studentai turės galimybę mokytis dirbti moderniomis siuvimo mašinomis“, – kalba E. Jakobsenas.

Svarbu ir tai, kad Marijampolė ir Alytus yra ganėtinai arti vienas kito. Tai – neabejotinas privalumas žvelgianti iš logistikos pusės.

Siekia didesnio efektyvumo ir darbuotojų sąlygų gerinimo
Modernios siuvimo mašinos naujame ceche – tik dalis automatizuotos ir skaitmenizuotos įrangos, kurią savo veikloje naudoja „Jakobsen Home Co“, siekdama didinti efektyvumą ir gerinti sąlygas darbuotojams.

„Gamykloje Alytuje pastaraisiais metais daug investavome į naują įrangą, IT sistemas, „Lean“ standartų diegimą, šias investicijas tęsiame ir šiemet. Dėl šių pokyčių galime automatizuoti kai kurias operacijas, padidinti produktyvumą, o tai suteikia mums galimybę ir nuolat gerinti sąlygas“, – pasakoja įmonės vadovas.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
2021-04-06 09:23