Prezidentas priėmė Portugalijos ambasadoriaus skiriamuosius raštus

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda nuotoliniu būdu priėmė Portugalijos ambasadoriaus João Marios Cabralio skiriamuosius raštus.

Šalies vadovas pasveikino Portugaliją su sėkmingu pirmininkavimu Europos Sąjungos Tarybai šiuo itin sudėtingu Europai ir visam pasauliui laikotarpiu.

Pasak Prezidento, Lietuvą ir Portugaliją sieja glaudus dvišalis bendradarbiavimas, esame suinteresuoti ir toliau aktyviai plėtoti politinius, ekonominius ir kultūrinius santykius, taip pat stiprinti bendradarbiavimą turizmo, mokslinių tyrimų ir inovacijų srityse.

Susitikimo metu aptartas Portugalijos indėlis į Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą prisidedant prie NATO rytinių sienų ir viso Baltijos regiono gynybos užtikrinimo. Portugalija į Lietuvą siunčia ne tik rotacines pajėgas, bet ir yra aktyvi NATO oro policijos misijos Baltijos šalyse dalyvė. Pasak šalies vadovo, Portugalijos ginkluotosios pajėgos visada yra laukiamos mūsų šalyje, o Lietuva ir toliau  užtikrins aukščiausius standartus atitinkančias  sąlygas dislokuotiems sąjungininkų kariams.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-05-04 13:39
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal