Diana Nausėdienė: labai norėčiau, kad jauni žmonės atrastų profesinio mokymosi naudą

Pirmadienį Diana Nausėdienė lankėsi Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje, kur pasveikino mokytoją Vitalij Kabelį, laimėjusį 2020 metų geriausio Europos profesijos mokytojo apdovanojimą.

„Jaunimą gali įkvėpti tik talentingas žmogus. Labai norėčiau ir linkėčiau, kad kuo daugiau žmonių suvoktų ir vertintų būtent profesinio mokymo ir mokymosi svarbą ir reikšmę“, – sakė D. Nausėdienė.

Senas tradicijas turinti mokykla veikia nuo 1965 metų, čia plėtojama pameistrystė.

Padalinyje, kuriame lankėsi pirmoji ponia, yra naujausios kartos autodromas ir mokymo laboratorijos.

V. Kabelio parengti mokiniai sėkmingai dalyvauja tarptautiniuose profesinio meistriškumo konkursuose ir laimi prizines vietas.

Mokytojo entuziastingas mokymo stilius įkvepia mokinius siekti meistriškumo automobilių techninės priežiūros ir remonto srityje. Inovatyvūs mokymo metodai, naujausių technologijų taikymas padeda auginti aukštos kvalifikacijos jaunus specialistus.

Mokykla aktyviai dalyvauja tarptautinėse veiklose, turi nemažai tarptautinių partnerių kitose ES šalyse, savo iniciatyva organizuoja mokinių meistriškumo konkursus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-05-31 15:21
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal