Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos pranešimas: „Pasitikime teisėsaugos darbu, bet informacijos tikrai trūksta“

2021 m. birželio 10 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo nariui Mindaugui Puidokui pareiškus, kad teisėsaugos pareigūnai prieš jį panaudojo smurtinius veiksmus darbo kabinete, Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad Seimo nariams nepakanka Generalinės prokurorės pavaduotojo paaiškinimo, todėl tarnybos turėtų kuo greičiau pateikti daugiau informacijos.

„Tai, ką iš Seimo tribūnos pasakė Generalinės prokurorės pavaduotojas, neužteko iki galo suprasti šiandienos įvykio. Jei paaiškėtų, kad tai, ką pasakojo M. Puidokas, yra tiesa, aš ir kiti liberalai būtume pirmi, pasmerkę tokius veiksmus. Kol kas tai atrodo netoleruotina – Seimo narys tam ir turi neliečiamybę, ir tik Seimas gali ją panaikinti“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas E. Gentvilas.

Generalinės prokuratūros atstovas Gintas Ivanauskas Seime patvirtino, kad dėl šios situacijos bus atliktas vidinis tyrimas, bet nesiėmė vertinti, ar pareigūnai atlikdami tarnybinius veiksmus neperžengė leistinos ribos. Tačiau prokuratūros atstovas pabrėžė, kad Seimo nario mandatas nėra absoliutus.

 „Žinoma, negalime pilnai pasikliauti M. Puidoko pasakojimu, kalboje buvo daug emocijų, tačiau visiems galioja nekaltumo prezumpcija. Visi norime kuo greičiau sužinoti, kokiu pagrindu Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai krėtė Seimo narį. Tačiau ne ką mažiau svarbus klausimas, kokiu būdu tai buvo atlikta. Taip pat didžiausią nusivylimą keltų paaiškėjus, kad yra pardavinėjami ar perkami įstatymai“, – teigė E. Gentvilas.

Kaip yra konstatavęs Konstitucinis Teismas, Seimo nario imunitetas nustatytas tam, kad Seimo narys būtų apsaugotas nuo persekiojimo dėl politinių ar kitų motyvų dėl jo, kaip Seimo nario, veiklos, o ne tam, kad būtų sudarytos prielaidos Seimo nariui, įtariamam padarius nusikaltimą, išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-06-10 16:15
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal