Tėvų ir šeimų organizacijų pareiškimas dėl naujų mokslo metų

Švietimas yra kertinis akmuo, ant kurio stovi valstybės dabartis, ateitis ir jos visuotinė gerovė. Pandemija pademonstravo akivaizdų valdžios negebėjimą adekvačiai reaguoti į esamą situaciją, o visa eilė padarytų krizinės situacijos valdymo klaidų,  privertė iš naujo pamatyti ir įvertinti šią situaciją.

JTO Vaiko teisių konvencija, LR Civilinis kodeksas ir Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas apibrėžia, kad tėvai neša pagrindinę atsakomybę už vaiko auklėjimą ir vystymąsi. Ši atsakomybė apima ne tik vaikų priežiūrą, jų dvasinį ir moralinį ugdymą, bet ir jų sveikatos priežiūrą. Vaikas netampa valstybės nuosavybe tik dėl to, kad ateina į valstybinę švietimo sistemą. Todėl jokie veiksmai vaikų atžvilgiu, įskaitant ir sveikatos priežiūrą, negali būti atliekami be tėvų sutikimo. Tėvai atlikdami savo, kaip tėvų pareigas turi pirmumo teisę prieš visus kitus asmenis.

  • Kontaktinis ugdymo būdas yra vienintelis tikrasis ir prasmingas vaikų žengimo švietimo ir mokslo pažinimo keliu būdas.
  • Būtina užtikrinti kontaktinį ugdymą visų mokslo metų bėgyje be „galimybių“ pasų – visiems moksleiviams ir aukštųjų mokyklų studentams.
  • Jokio vaikų iki 18 metų skiepijimo be tėvų ar globėjų rašytinio sutikimo.
  • Bet kokios testavimo formos privalo būti tik rekomendacinio pobūdžio.
  • Mokyklose kaukių dėvėjimas turi būti tik rekomendacinio pobūdžio visoms amžiaus grupėms.
  • Būtinas fizinis mokinių aktyvumas (lauke ar pan.)
  • Jokios vakcinų reklamos ar agitacijos mokyklose, nes tai pažeidžia galiojantį Farmacijos įstatymą.
  • Gerbiant mokytojų apsisprendimą - sudaryti sąlygas jiems dirbti nepasiskiepijus, testuojantis už valstybės lėšas
  • Natūralus imunitetas ir sveikas gyvenimo būdas yra pagrindinė priemonė, stiprinanti sveikatą ir padedanti apsisaugoti nuo įvairių užkrečiamų ligų.
  • Valdžia privalo nustoti eskaluoti visuomenės supriešinimą ir dėti visas įmanomas pastangas atstatyti pasitikėjimą valstybe ir jos institucijomis.
  • Tik bendras visos visuomenės susitelkimas, bendras tarimasis ir geriausių sprendimų radimas, tenkinantis pirmiausia vaikų, tėvų ir pedagogų bendruomenės interesą – yra vienintelis galimas ir teisingas kelias iš šios nelengvos situacijos.

Pareiškimą pasirašo:

Lietuvos tėvų forumo tarybos pirmininkas
Darius Trečiakauskas

Nacionalinės šeimų ir tėvų asociacijos vadovė
Violeta Vasiliauskienė

Laisvos visuomenės instituto vadovė
Diana Karvelienė

Sąjungos „Vardan Šeimos“ pirmininkė
Edita Morkūnienė

Mokymosi šeimoje asociacijos vadovė
Agnė Kundrotienė

Asociacijos „Šviesos kampelis“ vadovė
Jolanta Lipkevičienė

Šeimos instituto vadovė
Jolanta Ramonienė

Daugiau informacijos:

+370 678 25555 Darius Trečiakauskas

Pranešimą paskelbė: Lietuvos tėvų forumas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-09-02 11:25
Švietimas ir mokslas, Sveikata, grožis
pasidalinti
atgal