A. Armonaitė Miunchene kvies Bavarijos verslą aktyviau veikti Lietuvoje

Vokietijos Bavarijos žemėje ketvirtadienį viešinti ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pristatys šalies pasiekimus skaitmeninimo srityje bei aptars glaudesnio Lietuvos ir Vokietijos verslo bendradarbiavimo galimybes tiek tradiciniuose, tiek inovatyviuose pramonės sektoriuose.

„Bavarija yra vienas iš ekonomiškai stipriausių ir pažangiausių Europos ir pasaulio regionų, o jo didžiulis potencialas domina tiek Lietuvos aukštųjų technologijų pramonę, tiek tradicinius sektorius. Matome plačią nišą megzti aktyvesnius ryšius ir pritraukti investicijų į aukštųjų technologijų pramonės sektorius, tokius kaip gyvybės mokslų, informacinių technologijų paslaugų, skaitmeninimo, automobilių pramonės, taip pat bendradarbiavimo inovacijų ir mokslo“, – sako A. Armonaitė.

Miunchene A. Armonaitė dalyvaus Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų organizuojamame Baltijos–Vokietijos skaitmeninimo forume, kurio tikslas – supažindinti Bavarijos viešojo ir verslo sektoriaus atstovus su Baltijos šalių pasiekimais tvaraus judumo, kibernetinio saugumo, e. sveikatos srityje ir sudaryti visų trijų šalių įmonėms galimybę užmegzti naujus verslo kontaktus.

A. Armonaitė forume pristatys šiuo metu Lietuvoje atliekamą skaitmeninimą: įvairių valstybės duomenų atvėrimą visuomenei, valstybės valdomų informacinių technologijų išteklių konsolidaciją, valstybės pastangas didinti šalies gyventojų IT raštingumą, naujų technologijų diegimą viešajame sektoriuje, įvairių paslaugų perkėlimą į virtualiąją erdvę. Taip pat ministrė kartu su kolegomis iš Latvijos ir Estijos bei su Bavarijos federalinės žemės Ekonomikos, regioninės plėtros ir energetikos ministru Hubertu Aiwangeriu dalyvaus diskusijoje, kurioje bus kalbama, kaip išnaudoti skaitmeninį Baltijos šalių potencialą.

Taip pat numatytas atskiras H. Aiwangerio bei A. Armonaitės ir Latvijos bei Estijos ministrų susitikimas. Jame A. Armonaitė pristatys Lietuvos investicinę aplinką ir kvies gilinti bendradarbiavimą eksporto, importo, investicijų srityse.

Ministrė susitiks su bendrovės „Siemens Mobility“ atstovais ir aptars galimus bendrus su Lietuvos verslininkais projektus, kuriais būtų siekiama kurti naujus produktus ir paslaugas.

Vokietija yra pagrindinė Lietuvos prekybos partnerė. Per pirmąjį šių metų pusmetį prekių apyvarta tarp dviejų šalių siekė 3,5 mlrd. eurų. Vokietija yra ketvirta pagal dydį investuotoja Lietuvoje. Tiesioginės Vokietijos investicijos šiuo metu sudaro 1,45 mlrd. eurų. 2010–2020 m. Vokietijos įmonės Lietuvoje įgyvendino 51 tiesioginių investicijų projektą. Numatoma, kad vykdant šiuos projektus bus sukurta daugiau kaip 7 tūkst. darbo vietų.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-07 08:51
Tarptaut.santykiai, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal