Po daugiau nei pusantrų metų pertraukos „FL Technics“ praveria duris praktikantams

Pasaulinis orlaivių techninės priežiūros ir remonto (MRO) paslaugų teikėjas „FL Technics“ džiaugiasi – pirmą kartą nuo globalinės pandemijos pradžios įmonė galėjo priimti studentus, norinčius atlikti praktiką. „Jau ne vienerius metus bendradarbiaujame su Lietuvos universitetais bei kolegijomis. Džiaugiamės, jog po tokios netrumpos pertraukos sulaukėme daug norinčių universitetuose įgytas žinias pritaikyti praktikoje pas mus,“ – sako Renata Gailiūnienė, „FL Technics“ žmogiškųjų išteklių skyriaus vadovė.

Po daugiau nei pusantrų metų visame pasaulyje klientų turinti įmonė planuoja į savo gretas priimti daugiau nei 30 praktikantų. „10 studentų praktiką jau atlieka mūsų bazinės techninės priežiūros angare Tarptautiniame Vilniaus oro uoste. Dar 22 praktikantai prisijungė prie mūsų kolegų Kaune,“ – sako R. Gailiūnienė.

Anot žmogiškųjų išteklių skyriaus vadovės, viena svarbiausių užduočių priimant praktikantus buvo užtikrinti jų saugumą bei sveikatą. „Didžioji dalis mūsų darbuotojų jau yra pilnai paskiepyti ir nuolat laikosi sveikatos užtikrinimo taisyklių bei procedūrų, įvestų dar karantino laikotarpiu. Taip pat praktikai kvietėme studentus, turinčius Galimybių Pasus, taip sumažindami bet kokias rizikas virusui plisti įmonės viduje.“

Iki pandemijos įmonė nuolat kviesdavo praktikantus, ypač vyresnių kursų studentus, žinias išbandyti praktikoje „FL Technics“ angaruose. „Dažniausiai praktikantų laukiame į periodinės, operatyviosios techninės orlaivių priežiūros bei IT skyriuje, tačiau esame turėję praktikantų ir kituose departamentuose“ – sako Renata Gailiūnienė. „Praktika yra puikus būdas realiose situacijose išbandyti universitetuose įgytas žinias, pažinti sritį iš arčiau bei suprasti, ar tikrai pasirinktas kelias yra teisingas. Galiausiai, praktika neretai tampa ir karjeros aviacijoje pradžia. Vidutiniškai mūsų įmonė po praktikos įdarbina 80% studentų.“

Vienas tokių žmonių yra Simonas Andraikėnas, Jaunesnysis analitikas programuotojas, kuris atlikęs praktiką „FL Technics“ karjerą ir toliau tęsia įmonėje. „Praktiką atlikinėjau nuostabioje komandoje, kurioje man, kaip praktikantui, visi labai padėjo ir stengėsi atsakydami į kiekvieną klausimą. Manau atliekant praktiką, tai ir buvo svarbiausia, nes pradėjęs darbą tikrai turėjau daugiau klausimų nei atsakymų,“ – sako jis ir prideda, kad įmonėje pasiliko dėl komandos bei įdomaus darbo. „Žmonės su kuriais dirbau tikrai padarė įtaką, taip pat darbas mane sudomino iš profesinės pusės. Kadangi mūsų komanda nėra didelė, o daromos užduotys yra labai įvairios, tad darbas nebūna monotoniškas. Kiekvieną dieną susiduri su naujomis problemomis, kartais sprendimas nebūna toks paprastas, tad tenka prisiliesti ir išbandyti skirtingas programas, programavimo kalbas bei praplėsti savo žinias ir kitokiose srityse, pavyzdžiui, DevOps,“ – dalinasi jaunesnysis analitikas programuotojas. Renata Gailiūnienė pabrėžia, kad praktika įmonėje yra naudinga abiem pusėms – ne tik studentui, bet ir įmonei. „Priimdami praktikantus į savo komandą mes turime galimybę ne tik padėti mūsų ateities specialistams tobulėti, bet ir palaikome Lietuvos aukštojo mokslo sistemą. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie jaunųjų profesionalų ugdymo.“

Apie „FL Technics“:

„FL Technics“ yra pasaulinis orlaivių techninės priežiūros ir remonto (MRO) paslaugų teikėjas. Bendrovė specializuojasi periodinės bei operatyviosios techninės priežiūros, atsarginių dalių ir komponentų palaikymo, variklių, APU ir važiuoklės valdymo, pilno orlaivių inžinerijos ir techninio mokymo srityse. „FL Technics“ yra EASA Part-145, Part-M, Part-147, Part-21 bei FAA-145 sertifikuota įmonė, turinti angarus Lietuvoje, Indonezijoje, Kinijoje ir Jungtinėje Karalystėje bei globalų operatyviosios techninės priežiūros stočių tinklą. 

„FL Technics“ priklauso pasaulinio lygio aviacijos įmonių grupei „Avia Solutions Group“, valdančiai beveik 100 biurų ir gamybos stočių visame pasaulyje. Grupė vienija daugiau nei 7 000 aukštos kvalifikacijos aviacijos specialistų, aptarnaujančių virš 2000 klientų Europoje, Azijoje, Šiaurės Amerikoje, Australijoje ir visame pasaulyje. 

  

„Avia Solutions Group“ turi daugiau nei 500 licencijų veiklai įvairiuose verslo segmentuose vykdyti. Į platų grupės įmonių klientams siūlomų paslaugų spektrą įeina: orlaivių nuoma ir prekyba, MRO paslaugos, verslo aviacija ir VIP skrydžių organizavimas, užsakomoji ir krovininė aviacija, pilotų ir įgulos mokymai, įdarbinimo ir kitos su grupės veikla susijusios paslaugos. 

Daugiau informacijos: www.fltechnics.com arba www.aviasg.com  

Jei norite sužinoti daugiau informacijos ar suplanuoti interviu su vienu iš mūsų „FL Technics“ atstovų, susisiekite su Vilma Vaitiekūnaite el. paštu vilma.vaitiekunaite@aviasg.com arba +37061112789 

Pranešimą paskelbė: Avia Solutions Group
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal