Seimo Pirmininkė susitiko su Vengrijos Nacionalinės Asamblėjos Pirmininku Laslu Koveru

2021 m. spalio 14 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Š. m. spalio 14 d. Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen susitiko su Vengrijos Nacionalinės Asamblėjos Pirmininku Laslu Koveru (László Kövér). Susitikimo metu aptartas dvišalis ir daugiašalis bendradarbiavimas.

„Parlamentinė diplomatija – svarbi mūsų dvišalių santykių dalis, padedanti stiprinti valstybių ryšius ir paremti vienai kitą daugeliu svarbių klausimų. Džiaugiuosi, kad sėkmingai vystome ir daugiašalį dialogą. Trijų jūrų iniciatyva – vertinga regioninė iniciatyva, leidžianti plėtoti tarpusavio bendradarbiavimą ir užtikrinti ekonominį saugumą, spartinti sanglaudą ES ir gilinti strateginius santykius su JAV“, – teigia parlamento vadovė.

Seimo Pirmininkė taip pat išreiškė padėką už solidarumą ir paramą Lietuvai sulaukus Baltarusijos hibridinio išpuolio.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2021-10-14 10:12