Artėja renginys „Žirgų dienos 2021“

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Šeštadienis, 2021 m. lapkričio 13 d.
Renginio pradžia: 09:00
Renginio pabaiga: Sekmadienis, 2021 m. lapkričio 14 d.
Renginio vieta: Vilniaus žirgynas

Lietuvos arklių augintojų asociacija ir Vilniaus žirgynas lapkričio 13-14 dienomis organizuoja renginį „Žirgų dienos 2021“, kuriame visi norintys galės išsamiau susipažinti su Lietuvos žirgininkyste. Belmonte dvi dienas truksiančiame edukaciniame renginyje laukiami visi, besidomintys žirgais.

 
Jau trečią dešimtmetį veikiantis Vilniaus žirgynas pirmą sykį panašų renginį organizavo 2019 metais „Litexpo“ parodų rūmuose. Didelio populiarumo sulaukusį renginį ketinta organizuoti ir praėjusiais metais, bet dėl koronaviruso pandemijos jis neįvyko. Šiemet organizatoriai džiaugiasi ir nekantriai laukia progos žiūrovams pristatyti žirginio pasaulio įvairovę. 
Lapkričio 13-ąją, šeštadienį, renginys prasidės 9 valandą ryto seminaru apie žirgų auginimą užsienyje. Seminare dalyvaus svečiai iš Prancūzijos ir Nyderlandų, šalių, kuriose žmogaus ir žirgo ryšys itin vertinamas ir gerbiamas, kur žirgai yra populiarūs tiek laisvalaikio, tiek sporto veiklose.

 
Nuo 11 valandos ryto prasidės žirgų vertinimai – šokdinimas laisvėje. Susirinkę žiūrovai galės savo akimis pamatyti, kaip specialistai vertins žirgus, išgirsti profesionalius komentarus apie pristatomų žirgų savybes. Pagal 14 vertinimo kriterijų, vertinant žirgus dešimties balų sistemoje, paaiškės, kurie žirgai išsiskirs ir gaus aukščiausius balus. Vertinimo komisiją sudarys keturi specialistai – po vieną iš Lietuvos, Prancūzijos ir Nyderlandų. 


15 valandą prasidės labai įdomi ir nuotaikinga šou programa. Jos metu susirinkusiems žiūrovams nuobodžiauti neteks. Bus pristatoma virš 10 Lietuvoje auginamų žirgų veislių, žirgo augimas nuo kumeliuko iki suaugusio. Vėliau bus galima išvysti konkūrų ir dailiojo jojimo pasirodymus, šuolio į aukštį rungtį. Pastarojoje nuolatos bus didinamas kliūčių aukštis, kol paaiškės nugalėtojas - stipriu, technišku šuoliu ir drąsa pasižymintis duetas. Susirinkusieji turės progą pasigrožėti ir mažųjų ponių pasirodymu. Be to, žiūrovai galės pamatyti voltežiruotę - gimnastiką ant žirgo bei važiavimo kinkiniais rungtį.


Pirmosios renginio dienos programa baigsis geriausių Lietuvos veislinių eržilų pristatymu. Jame bus pristatyti licencijuoti ir jaunesni, ir vyresni žirgai. Daugiausia žirgų - iš Vilniaus regiono, nors bus galima pamatyti ir kitų mūsų šalies miestų žirgų.

 
Žmonės, atvykę į renginį, galės iš arčiau susipažinti su žirgais. Specialiai įrengtose palapinėse galės prieiti prie žirgų, su jais nusifotografuoti.


Pagrindinis renginio organizatorius Almutis Raila sako, kad šventėje „Žirgų dienos 2021“ laukiamas kiekvienas – ir jaunimas, ir vyresni žmonės, ir šeimos.

Bilietus platina kakava.lt

https://kakava.lt/renginys/zirgu-dienos-2021/2047/4947

Pranešimą paskelbė: ARENA MEDIA OU
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-26 12:11
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Renginio pradžia
2021-11-13, šeštadienis09:00
Renginio pabaiga
2021-11-14
Renginio vieta
Vilniaus žirgynas
Prisegti failai
pasidalinti
atgal