Pristatė pirmąją Lietuvoje verslo savanorystės platformą, padėsiančią įmonėms bendradarbiauti su NVO

Lietuvoje startavo platforma, kuri sieks padėti šalies NVO kurti ryšius su verslo organizacijomis. Įrankis, pavadintas „SAVA platforma“, leis įmonių atstovams be vargo prisijungti prie savanorystės veiklų, valdyti socialinės atsakomybės projektus ir vertinti jų poveikį.

Spalio 27 d., Vilnius. Šį mėnesį VšĮ „Socialinis veiksmas“ pristatė skaitmeninį savanorystės skatinimo įrankį „SAVA platforma“, kuris suburs Lietuvos ne pelno siekiančias organizacijas, laukiančias verslo savanorių pagalbos. Naudodamiesi „SAVA platforma“ verslo atstovai galės lengvai rasti savanorystės veiklas, registruoti savo komandas ir kaupti duomenis apie tai, kokį poveikį padarė.

„SAVA platforma“ atstovai teigia, kad užsienyje panašūs sprendimai yra ypač populiarūs tarp socialiai atsakingų įmonių, tad tikimasi, kad įrankis sulauks dėmesio ir Lietuvoje.  

„Savanorystės platformą, kurią pavadinome „SAVA“, kūrėme kartu su JAV įsikūrusia organizacija „Hands on Connect Clound Solutions“. Jie leido mums pasinaudoti užsienyje išbandytu įrankiu ir pritaikyti jį Lietuvos rinkai. „SAVA platforma“ tikslas yra pagelbėti įmonėms vykdyti socialinės atsakomybės projektus ir tuo pačiu prisidėti prie NVO veiklos. Džiaugiamės, kad Lietuvoje jau saujelė įmonių išdrįso išbandyti platformą pirmieji – „SAVA platforma“ jau naudojasi „Ignitis grupės“ įmonės, „Cognizant“ ir projekto partneriai „Euromonitor International“ “, – sakė Milda Lukoševičiūtė, VšĮ „Socialinis veiksmas“ vadovė. 

Platformos kūrėjų teigimu, darbuotojų savanorystės skatinimas verslui sukuria daug vertės – nuo įvaizdžio kūrimo, komandų bendradarbiavimo stiprinimo, darbuotojų kompetencijų kėlimo iki lyderystės ugdymo. Pasak „Harvard Business Review“, savanorystė įmonėse padeda sumažinti darbuotojų kaitą, pakelia produktyvumą ir skatina darbuotojų įsitraukimą.

Prie platformos jau prisijungė 47 NVO, tarp jų – Maisto bankas, VA „Caritas“ padaliniai, „Vaikų svajonės“, Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas, "SOS vaikų kaimų" Lietuvoje draugija, VšĮ Nacionalinis socialinės integracijos institutas, Žirgų globos asociacija.

„Komanda, kurianti „SAVA platforma“, turi ilgametę darbo ne pelno siekiančiose organizacijose patirtį. Tai leido pamatyti, kaip galime padėti NVO pasiekti didesnę visuomenės dalį. „SAVA“ taip pat yra ne pelno siekiantis projektas – iš dalyvaujančių verslo organizacijų surinktas lėšas panaudosime įrankio palaikymui, tobulinimui ir savanorystės populiarinimui“, – teigė M. Lukoševičiūtė.  

Platformos kūrėjai teigia, jog šiuo metu ne pelno siekiančioms organizacijoms Lietuvoje tenka įdėti nemažai pastangų, kad surastų savanorius veikloms įgyvendinti, o savanoriams užtrunka surasti tinkamiausią organizaciją. „SAVA platforma“ sieks pašalinti kliūtis savanorystei – pagreitinti veiklų paiešką būsimiems savanoriams, padėti NVO ir įmonėms susipažinti, telkti žinių resursus, kad piliečiai galėtų lengviau įsitraukti į savanorystę, o organizacijos į savo bendruomenę įtrauktų savanorius.

Pranešimą paskelbė: VšĮ Socialinis veiksmas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-27 17:01
Kultūra, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal