Žvėrelių augintojai su komposto karučiais prie Seimo klausia: kodėl siūloma uždrausti aplinkai draugišką veiklą?

Lapkričio 16 d. Lietuvos žvėrelių augintojai atgabeno prie LR Seimo dvejus karučius su kompostu ir poliesterio drabužių atliekomis, siekdami parodyti LR Seimo nariams ir visuomenei, kad natūralios medžiagos puikiai suįra dirvožemyje, o kalnai sintetinių drabužių ilgus amžius dūlės sąvartynuose ir nuodys ištisas ekosesistemas.

“Užkaskite į žemę kailinius ir savo seną sintetinę striukę. Patikrinkite po penkerių metų. Kailis bus suiręs, o striukė praktiškai ne. Kailinį ar vilnonį paltą dėvime dešimtmečius, o striukes vieną ar du sezonus”,- argumentus dėsto Lietuvos žvėrelių augintojų asociacijos nariai rodydami į atgabentas “dekoracijas”.

“Esame žiedinės ekonomikos dalis. Natūralus kailis yra tvari medžiaga, ilgalaikė, kompostuojama. Gyvūnus auginame pagal mokslu įrodytus gyvūnų gerovės reikalavimus. Pavargome nuo ilgų aiškinimų apie  eksporto pajamas ir gerai apmokamas darbo vietas. Jei atsisakysime natūralaus kailio, vilnos, šilko, kaip siūlo veganai, ir beatodairiškai pirksime sintetinius drabužius, žudysime ne tik fermų gyvūnus, bet ir ištisas vandenynų, dirvožemio gyventojų populiacijas, laukinius paukščius. Jei šiam Seimui rūpi aplinkosauga ir žmogaus pasirinkimo laisvė, į veganų siūlymus drausti kailininkystę Lietuvoje parlamentarai pažvelgs racionaliai, kritiškai”- teigia Česlovas Tallat-Kelpša, Lietuvos žvėrelių augintojų asociacijos pirmininkas.

Mokslinis eksperimentas apie natūralaus ir sintetinio kailio irimą dirvožemyje pateiktas čia: https://www.youtube.com/watch?v=Psq44x8RyzQ

Pranešimą paskelbė: Informacijos vadybos centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-16 08:00
Žemės ūkis, Ekologija
Prisegti failai
pasidalinti
atgal