„Maximos“ herojai spalį ir toliau stebino pirkėjus: padėkas klientai netgi įteikė asmeniškai

Jau daugiau nei dvejus metus lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ tęsia iniciatyvą, kuomet, remiantis telefonu arba internetu pirkėjų pasidalintomis padėkomis komandai, išrenkami kiekvieno mėnesio herojai. Visgi kartais klientai būna taip sužavėti šiais darbuotojais, kad pagyrimus jiems surašo ant popieriaus ir įteikia asmeniškai į rankas. Taip nutiko ir spalį, tačiau tokia padėka buvo tik viena iš daugelio skirtų herojams, parduotuvių lankytojus nustebinusiems savo dėmesingumu, paslaugumu ir nuoširdžiu rūpesčiu.

Neabejingi sveikatos išbandymams

Kol pandeminė situacija šalyje išlieka sudėtinga, „Maxima“ savo klientams nuolatos primena saugaus apsipirkimo rekomendacijas – pirkinių planavimą, būtinųjų saugumo priemonių laikymąsi, poreikį parduotuvėse dėvėti apsaugines veido kaukes. O jeigu pirkėjai pastarąsias ir pamiršta, padėti skuba darbuotojai. Taip nutiko ir parduotuvėje Kaune, kurios lankytoja apsauginę veido kaukę paliko namuose.

„Tačiau ją darbuotoja ne tik mielai man davė, bet ir palydėjo iki prekių, kurių nepavyko rasti. Tuomet dar pirkinius padėjo sudėti į maišelį. Esu tiesiog sužavėta tokio paslaugumo, nuoširdumo ir mandagaus aptarnavimo“, – mėnesio heroje tapusiai kasos darbuotojai Ilonai dėkoja lankytoja.

Visgi „Maximos“ komanda rūpestingai žiūri ir į kitus sveikatos išbandymus, neretai lydinčius pirkėjus. Štai Vilniaus parduotuvėje dirbanti pamainos vadovė Rita, pastebėjusi klientę, kuri apsipirkinėjo patyrusi rankos lūžį, pasisiūlė jai padėti: sudėjo pirkinius į krepšelį, palydėjo iki kasos. Todėl pirkėja maloniai nustebo tokiu paslaugumu. Panaši situacija spalį nutiko ir kitoje Vilniaus parduotuvėje.

„Joje lankiausi po traumos, sugipsuota ranka. Išsikrovusi prekes pamačiau kasos darbuotojos šypseną ir žvilgsnį, kuris pasakė viską. Pagalbos net nereikėjo prašyti. Darbuotoja pati sudėjo pirkinius į krepšį, o to padaryti viena ranka būčiau negalėjusi. Esu dėkinga už tokį nuoširdų, žmogišką paslaugumą“, – apie kasos darbuotojos Jelenos, kuri taip pat tapo spalio heroje, aptarnavimą pasakoja pirkėja.

Su šypsena – padėti mamoms

Maloniai bendrauti su klientais bei padėti jiems visais rūpimais klausimais „Maximos“ komanda stengiasi kiekvieną dieną. Tai liudija ir Kauno parduotuvėje apsilankiusios šeimos pavyzdys. Vyresnė sutuoktinių pora gyrė informacijos skyriaus darbuotojo Martyno herojiškumą, nes klientai buvo aptarnaujami greitai, maloniai bei paslaugiai.

„Jis iškart atsakė į visus rūpimus klausimus ir jautėme, kad nuoširdžiai nori padėti. Taip darbuotojas bendravo su visais šalia buvusiais klientais. Nors eilėje jų buvo ne vienas, sugebėjo padėti netgi keliems tuo pačiu metu. Likome sužavėti. Šis darbuotojas aptarnavimo kokybės kartelę pakėlė ypač aukštai. Todėl iš parduotuvės išėjome su pačiomis geriausiomis emocijomis: kitąkart čia grįžti galėtume ne tik apsipirkti, bet ir gerai praleisti laiką“, – šypsosi kauniečių pora.

Tokį planą turėjo ir Vilniaus parduotuvės lankytoja, dažnai su dukra užsukanti įsigyti būtiniausių pirkinių. Tačiau šįkart įprastas apsipirkimas pasisuko kiek netikėta linkme.

„Mano dukra tiesiog dievina vežimėlius-mašinėles, visada nori jose sėdėti, kol būname parduotuvėje. Tačiau užsukusios pamatėme, kad pastarųjų nebėra. Dukra iškart patempė lūpą, akyse ėmė kauptis ašaros ir jau buvo panašu, kad teks grįžti namo be pirkinių. Tai pastebėjo darbuotoja, kuri paprašė palaukti ir nuėjo ieškoti tokio vežimėlio į kitą parduotuvės galą. Dar atsigręžė bei nusišypsojo. Supratau, kad viskas bus gerai. Ir iš tikrųjų: darbuotoja grįžo su vežimėliu, kurį dezinfekavo, o apie jos šypseną sunku net nupasakoti. Būtumėte pamatę dukros akis“, – prekybos salės darbuotojos Renatos žygdarbį prisimena vilnietė.

Neabejingumą pirkėjai su vaiku parodė ir Klaipėdos parduotuvėje dirbanti mėnesio herojė Sandra. Ši savitarnos kasos darbuotoja vieną spalio vakarą pastebėjo mamą, kuri apsipirkti užsuko su kūdikiu ant rankų.

„Vienoje rankoje laikiau mažylį, kitoje – pirkinių krepšį. Darbuotoja tai pamatė, pati priėjo, pasisiūlė padėti. Išėmė iš krepšelio prekes, nuskenavo. Tada viską sudėjo, palinkėjo gero vakaro. Likau labai maloniai nustebinta, iš parduotuvės išėjau su plačia šypsena. Nuostabi patirtis ir žavinti empatija“, – sako pirkėja.

Padėką paprašė įsegti į „bylą“

Tai, kad „Maximos“ komandos prašyti pagalbos nereikia, o darbuotojai patys pirmi skuba padėti klientams, yra įprasta praktika. Taip teigia ir Kauno parduotuvės lankytoja. Pirkėja dėkoja kasos darbuotojai Vilmai, tapusiai spalio heroje.

„Šioje parduotuvėje lankiausi pirmąsyk. Todėl iškart neradau ieškomų prekių. Tačiau darbuotoja tai pastebėjo, pati pasisiūlė padėti surasti pirkinius, dar pakonsultavo rūpimais klausimais. Esu dėkinga už tokį puikų, profesionalų, malonų ir taktišką elgesį“, – gerų žodžių negaili lankytoja.

Jais dalijasi ir Kauno parduotuvės pirkėjas. Vyras iš toli matė, kaip taromato operatorius-krovėjas Darius merginai į prekių vežimėlį padėjo įsikelti sunkią kepsninę. Todėl klientas paprašė mėnesio herojui perduoti padėką.

Tuo metu pagyrimas Vilniaus parduotuvės kasos darbuotojai Viktorijai buvo įteiktas asmeniškai – rašytas ranka, ant popieriaus, kupinas komplimentų. „Noriu padėkoti už jos dėmesingumą ir ypatingą rūpestį pirkėjais. Linkiu laimės. Tegul ją saugo Dievas ir šitą mano padėką galite įsegti į darbuotojos bylą“, – pagyrime rašo pirkėja.

Jai antrina parduotuvės vadovas, kuris pastebi: Viktorija tokių komplimentų sulaukia nuolatos. Dalis klientų čia užsuka vien dėl to, kad būtų aptarnauti šios kasos darbuotojos. Tai – ne veltui: ji visada mandagi, rūpestinga, švytinti.

Įkvepia nuversti kalnus

Kiekvienas toks pagiriamasis žodis, anot „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorės Ernestos Dapkienės, parduotuvių darbuotojams yra ypatingai svarbus. Jos teigimu, sulaukdama šio atgalinio ryšio, prekybos tinklo komanda kaskart jaučiasi tarsi ant sparnų.

„Tai yra didžiausias įkvėpimas ir motyvacija kasdien stengtis dėl klientų. Darbuotojų norą dirbti skatina ne tik mūsų siūlomos vertės: konkurencingas atlyginimas, palanki darbo aplinka ar karjeros galimybės. Žinodama, kad yra įvertinama klientų, kurių pozityvi apsipirkimo patirtis yra pagrindinis „Maximos“ prioritetas, komanda gali nuversti kalnus. Todėl džiaugiamės šia mėnesio herojų iniciatyva ir žadame ją tęsti toliau, kadangi sulaukiame begalinio skaičiaus padėkų savo darbuotojams“, – pažymi E. Dapkienė.

Ne veltui ji kviečia „Maximos“ klientus nesustoti dalintis atsiliepimais apie prekybos tinklo komandos darbą. Pastaruosius galima išsakyti telefonu, internetu, mobiliąja programėle ir netgi raštu. Remiantis šiais atsiliepimais, kiekvieną mėnesį išrenkami 9 herojai, kuriems suteikiamos papildomos finansinės paskatos. Tokia „Maximos“ iniciatyva sumanyta norint suteikti galimybę prekybos tinklo lankytojams padėkoti už pagalbą juos aptarnavusiems darbuotojams, kasdien besistengiantiems užtikrinti pačią geriausią apsipirkimo patirtį.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-11-17 09:34
Verslas, ekonomika, finansai, Kiti pranešimai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal