Papuoškite namus prieš Kalėdas: interjero dizainerė pažėrė idėjų

Kalėdų dvasia pasklinda greičiau, kai visa šeima tvarko ir puošia namus kartu. Vienuose namuose dekoravimo tradicijos – senos ir nekintančios, o kituose – vis nauji, žaismingi sumanymai. Interjerą puošianti dizainerė pastebi, kad kalėdinės puošybos mados kinta, atsiranda naujų vėjų.

„Apklausos duomenys parodė, kad Lietuvos gyventojai šventiniu laikotarpiu išlieka ištikimi namų dekoravimui – net 86 proc. apklaustųjų teigė, jog namus Kalėdoms šiemet planuoja puošti tiek pat arba daugiau nei praėjusiais metais. Šventinės nuotaikos kūrimas namuose daugeliui žmonių yra ne tik dėl grožio akims – tai jau tapę ištisu šeimos ritualu ir tradicija, kuomet kiekvienas gali prisidėti prie namų vidaus ar išorės grožio. Gyventojai namus dekoruoja šviečiančiomis lemputėmis, žvakėmis, šventiniais vainikais ir kitais elementais – pradedant nuo kalėdinių servetėlių, baigiant girliandomis lauke“, – sako „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė taip pat atkreipia dėmesį, kad daugiausiai lietuvių namus dekoruoti planuoja gruodžio pradžioje ir viduryje, o 65 proc. namų dekoru šventiniu laikotarpiu besirūpinančių žmonių prieš Kalėdas linkę ne tik papuošti Kalėdų eglę, tačiau pasirūpinti ir kitomis šventinėmis dekoracijomis namuose.

Pačių pagamintos dekoracijos – visada išskirtinės

Pasak interjero dizainerės Augustinos Pošiūnaitės, po sudėtingų metų, šiemet žmonėms bus itin svarbu susikurti džiugią ir širdžiai mielą erdvę, kuri suteiktų šilumos bei bendrumo jausmą, skatinantį šeimos tradicijas. 2021-ųjų metų Kalėdos bus dar svarbesnės suburiant šeimą ir draugus, sukuriant namie jaukaus šurmulio.

„Mūsų namai per Kalėdas iš naujo gali tapti gyvybinga erdve. Dekoruojant namus ir ruošiantis šventėms, daugiau dėmesio galite skirti personalizavimui ir rankdarbiams. Praėjusiais metais daugelis iš mūsų suprato, kokios svarbios yra tradicijos, ypač kai dėl apribojimų negalėjome Kalėdų švęsti įprastu būdu, šeimos apsuptyje. Šiais metais Kalėdos bus ypatingos ir nostalgiškos, tad dekoruojant namus patarčiau nevengti senovinių ornamentų, senų indų ir staltiesių. Jų naudojimas sukels džiugių praeities prisiminimų ir bus draugiškas aplinkai“, – pataria A. Pošiūnaitė.

Interjero dizainerė atkreipia dėmesį, kad šiemet didelis dėmesys bus skiriamas tvarioms dekoracijoms, tad siūlo apsvarstyti ir rankų darbo, medines, perdirbto stiklo ar papjė mašė dekoracijas, kurios greitai tampa pačiomis mėgstamiausiomis daugelyje šeimų ūkių. Renkantis tvarias dekoracijas namai atrodys išskirtinai, nepraras spalvų, tekstūrų ir kalėdinio blizgesio.

Atskleidė naujausias dekoravimo tendencijas

Visgi kalbant apie namų dekoravimo tendencijas, A. Pošiūnaitė pastebi, jog šiemet dominuos trys akcentai – mėlynos ir auksinės spalvų deriniai, metaliniai atspalviai bei sniego imitacijos. Pastarosios padės sukurti puikią šventinę nuotaiką namuose.

„Šiemet tamsūs atspalviai bus derinami su auksiniais akcentais. Šis spalvų derinys yra elegantiškas, puikus pasirinkimas ne tik Kalėdų stalo, bet ir eglutės dekoravimui. Pagalvokite apie tamsiai mėlynos ir violetinės spalvos žvakides, derinamas su šviesiai auksinėmis šiaurės elnių statulėlėmis ar ant eglutės kabančiomis dekoracijomis. Ši spalvų schema puikiai tinka prie tamsesnių sienų“, – dalinasi A. Pošiūnaitė.

Interjero dizainerė pastebi, kad metaliniai atspalviai ir toliau užims svarbią vietą šį šventinį sezoną. Sidabras karaliaus, o auksas suteiks šilumos. Vis dėlto pašnekovė pataria dekoruojant namus rinktis vieną stilių ar spalvų gamą, kuriuo puošite namus ir Kūčių stalą. Pasiruošimą geriausia pradėti nuo dominuojančių spalvų pasirinkimo, o tuomet išsirinkti dekoracijas, kurias jau turite namuose ar skubėti į parduotuvę pirkti naujų. Nepaisant to, A. Pošiūnaitė pabrėžia, jog Kalėdos yra šeimos šventė, tad kad ir kaip puošite savo namus, svarbiausia yra mėgautis procesu ir suteikti namams jaukaus šurmulio ir džiugių prisiminimų.

Lietuvos gyventojų pasiruošimo Kalėdoms tyrimas „Maximos“ užsakymu buvo atliktas šių metų spalio–lapkričio mėnesiais. Tyrimų bendrovė „NielsenIQ“ apklausė 1232 asmenis nuo 18 iki 64 metų.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-12-08 11:22
Laisvalaikis, pramogos, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal