Meilės romanai: geriausios istorijos romantiškoms sieloms

Meilės romanai – vienas populiariausių literatūros žanrų pasaulyje. Tačiau ši kategorija labai plati ir talpina tiek nedidelius atostogų romanus minkštais viršeliais, tiek karalienės Viktorijos laikų klasiką, tiek ir erotines knygas su trilerių elementais. Romantiškų knygų gausoje net ir išrankiausias gurmanas gali rasti sielai artimą skaitinį. 

Kodėl žmonės skaito meilės romanus, kai gali rinktis kur kas rimtesnę literatūrą? Priežasčių toli ieškoti nereikia. Visi esame išvarginti rutinos, neigiamų žinių srauto, nesibaigiančių reikalų, neužbaigtų darbų ir nuolatinio streso. 

Mus nesunkiai sužavi meilės romanai, kurie yra lengvi, nesudėtingi, neapkrauna smegenų, bet puikiai prablaško bei pakelia nuotaiką. Be to, visi mėgstame laimingas pabaigas ir šviesius jausmus, likusius užvertus paskutinį puslapį. 

Dar viena meilės romanų populiarumo priežastis – galimybė nerti į tą idealią meilę, kokia ištinka tik knygų herojus, bet labai retai realius žmones. Svajoti gera! 

Romantiški kūriniai dažnai pagardinti geru humoru, o tai dar viena priežastis, kodėl tokios knygos yra patrauklios. O štai erotiniai romanai padeda nugalėti drovumą. Juk intymūs santykiai yra mūsų gyvenimo dalis, tačiau apie juos kalbėtis nejauku net su artimiausiomis draugėmis. Ką gi, knygos jas atstos. 

Interneto knygynas Patogupirkti.lt rekomenduoja nenuvertinti šio žanro ir parengė dėmesio vertų ir labai įvairaus stiliaus romanų sąrašą. Šios knygos tikrai suteiks gerų emocijų ir privers patikėti, kad amžina meilė vis dar egzistuoja! 

  • Rašytojo Nicholas Sparks romanai

Amerikiečių autoriaus Nicholas Sparks romanai – gardus kąsnelis visiems, pasiilgusiems romantikos. Rašytojo kūriniai yra be galo populiarūs tarp šio žanro skaitytojų, tad neabejojame, kad ir jums patiks daugelis romanų, pavyzdžiui, „Brangusis Džonai“, „Užrašų knygelė“, „Žinutė butelyje“, „Amžinai tavo“, „Saugus prieglobstis“ ir kiti.

Pirmasis autoriaus romanas „Žinutė butelyje“ greitai išpopuliarėjo ir buvo ekranizuotas. Jausminga istorija apie širdį draskančią meilę ir aistrą, kuriai nesvarbus nei laikas, nei amžius, verčia juoktis, verkti ir tikėti meile. 

Nicholas Sparks „Saugus prieglobstis“ – istorija, kuri įtikina, kaip svarbu yra pasitikėti mylimaisiais,  įsileisti juos į savo gyvenimą bei nustoti bėgti nuo problemų. „Brangusis Džonai“ – nuostabi pasiaukojimo istorija. 

Nesvarbu, kurį rašytojo romaną pasirinksite skaityti, visi jie dovanos daug smagių ir jautrių akimirkų. 

  • Jane Austen „Puikybė ir prietarai“

Klasika visada yra geras pasirinkimas. O viena žymiausių romantiškų porų literatūros istorijoje yra Elizabeta Benet ir ponas Darsis iš Jane Austen romano „Puikybė ir prietarai“. Jau daugiau nei du šimtus metų šis kūrinys jaudina visas romantiškas širdis. Beje, autorės stilius pasižymi ironija ir visuomeninių normų kritika, tad skaityti nuobodu nebus net tiems, kuriuos sunku sujaudinti dūsavimais bei meilės prisipažinimais. 

Jane Austen taikliai pirštu baksnoja į prietarus ir išankstinius nusistatymus, kurie, neleidžia situacijas pažvelgti giliau, o puikybė gali užkirsti kelią meilei ir laimei. Rašytoja, kalbėdama apie XVIII amžiaus papročius, nors ir nevengia ironizuoti, tačiau gilinasi ir į vidinius personažų išgyvenimus, o santykių peripetijos jos knygose nebūna paviršutiniškos.

  • Stephenie Meyer „Saulėlydžio saga“

Amerikiečių autorės Stephenie Meyer pristatyti nereikia. Ji viso pasaulio jaunimą sužavėjo paprastos mergaitės Belos Svan ir vampyro Edvardo Kaleno meilės istorija. 

Pirmoji ciklo dalis „Saulėlydis“ pasirodė 2005-tais metais ir išpopuliarėjo šviesos greičiu. Šią knygą skaitė visi, o „The New York Times“ istoriją pavadino literatūros fenomenu. Ir nieko nuostabaus, nes knygoje netrūksta įtampa pagardintos romantikos, ironijos bei patrauklių santykių peripetijų. Skaitytojai teigia, kad „Saulėlydis“ jiems įkvėpė tikėjimą, kad tikra meilė egzistuoja! 

Pagrindinį ciklą sudaro keturios dalys, tačiau po penkiolikos metų pasirodė dar viena knyga – „Vidurnakčio saulė“. Ankstesnę istoriją pasakojo Bela, o šį kartą pagrindinis balsas atitenka žaviajam vampyrui Edvardui. Kokie jausmai užpūdo jau daug metų žemėje gyvenantį vampyrą, kai jis pirmą kartą pamatė Belą? Skaitytojai susipažins su Edvardo praeitimi ir naujais jausmais, kurių dar neteko patirti.

  • Jojo Moyes „Aš prieš tave“

„Aš prieš tave“ – romanas, kuris dovanoja ne tik nepaprastą meilės istoriją, bet ir kviečia diskutuoti rimtais socialiniais klausimais, tokiais kaip eutanazija. 

Luiza Klark mėgsta spalvotus apdarus ir darbą arbatinėje, gyvena su tėvais, turi „patogų“ vaikiną Patriką. Vienas nemalonus įvykis pakirto jos pasitikėjimą ir atėmė norą siekti daugiau. Stabilus, bet nuobodus gyvenimas pradeda griūti, kai mergina netenka darbo. Ji norėtų tik gulėti ir gailėtis savęs, tačiau finansiniai nepritekliai praragina priimti slaugės darbo pasiūlymą.

Vilas Treinoras – jaunas, žavus, tačiau paralyžiuotas. Gyvenimą dievinęs vaikinas pateko į avariją ir prarado galimybę judėti. Anksčiau jis sportavo, mėgavosi merginų dėmesiu, keliavo po pasaulį, o dabar vaikinas piktas, prikaustytas prie lovos ir svajojantis apie mirtį.

Luiza įsidarbina Vilo slauge ir taip prasideda jų pažintis. Tas, kuris norėjo visko ir buvo priverstas atsisakyti ir ta, kuri turi visas galimybes, bet patenkinta nuobodžiu gyvenimu. Vilo gyvenime atsiranda tikslas: jis nori parodyti Luizai, koks gražus yra pasaulis. Tuo tarpu ji nori įrodyti, kad verta gyventi, net jei negali valdyti savo kūno.

Autorė provokuoja kalbėtis nepatogiomis temomis bei atkreipti dėmesį į neįgalių žmonių jausmus, o taip pat dovanoja ir jaudinančią, unikalią meilės istoriją. 

  • E L James „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“

Šiame sąraše jau radote jausmingų meilės romanų, klasikos, paauglių romantikos bei provokuojančių temų. Šalia būtina įtraukti ir erotinio žanro kūrinį, o bene populiariausias šios kategorijos romanas, žinoma, yra „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“. 

50 pilkų atspalvių bandė atrasti viso pasaulio skaitytojai, tiesa, paslapčia, nes daug žmonių teigė, kad knygos neskaitė, tačiau juk parduota beveik šimtas milijonų egzempliorių. Taigi, paįvairinkite savo gyvenimą nepaprasta meile ir aistra! Pasiruošę?

Amžina meilė, intrigos, šmaikštūs dialogai, netikėti personažai, aistra – visa tai laukia geriausiuose meilės romanuose, kurie tokie skirtingi, kad knygą sau ras kiekvienas!

Pranešimą paskelbė: UAB „Patogu pirkti“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-02-14 08:00
Laisvalaikis, pramogos, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal