Kuriasi nauja kairioji politinė jėga Lietuvoje!

Kviečiam visus Lietuvos kairiuosius ir geros valios žmones burtis!  Burtis į naują kairiųjų politinį aljansą!

Ekologinė katastrofa, plastikas maiste, tirpstantys ledynai, augantys nelygybės mastai, milžiniški gamybos pajėgumai ir turto koncentracija, ekonominis ir psichologinis nesaugumas, žmonių nerimas dėl ateities – šių problemų akivaizdoje būtini nauji politiniai sprendimai. Laisvi, mąstantys ir jaučiantys atsakomybę už visuomenę  žmonės ieško politinės jėgos, kuri suburtų kapitalistinės gamybos engiamus planetos dirbančiuosius ir savo ateitimi abejojančius jų vaikus. Politikų neveiklumas ir viešoje erdvėje tvyrantis nerimas gimdo konspiracijos teorijas, apatiją, susvetimėjimą ir nacionalistinį populizmą, keliantį grėsmę demokratijai.

Negalime leisti, kad kairieji, kuriems labiausiai rūpi solidarumas, liktų susiskaldę į smulkias ideologinių niuansų vedamas grupes.

Lig šiol turėjome viltį, kad kairiosiomis save vadinančios partijos gali būti mūsų atstovais. Tačiau nuolatinis jų nesugebėjimas vadovautis savo rinkiminėmis programomis, ciniška darbo kodekso liberalizavimo afera, flirtas tai su stambiuoju kapitalu, tai su ultradešinumu, vidinės karjeristų intrigos lėmė, kad ši viltis galutinai išblėso.

Lygybės, solidarumo, laisvės ir socioekologinio teisingumo dvasiai reikalingi nauji balsai, reikalingos naujos politinio gyvenimo formos. Jei norime iškovoti esmines pergales, Lietuvai reikia vienijančios naujos progresyvios kairės jėgos.

Šiandienos politikoje besikartojančios mantros apie esamą sistemą kaip neišvengiamą geriausią blogį  dusina savo banalumu ir atima viltį. Mes norime atverti langus ir įleisti šviežio oro į Lietuvos politiką.

Mes siūlome vienytis progresyviam solidarumui, nes kitoks pasaulis yra įmanomas!

Kairiųjų aljansas skelbia savo idėjinį Manifestą, kurį perskaityti galite čia: https://kairiujualjansas.lt/

Norintys prisijungti ar susidomėję rašykite: info@kairiujualjansas.lt

info@kairiujualjansas.lt

arba susisiekite su kuo nors iš Manifestą pasirašiusiųjų iniciatyvinės grupės.

Kontaktai komentarams:

Jolanta Bielskienė +370 65255045