„Amber Grid“ prisijungė prie išmaniąją energetiką vystančios „EnergyTech Digital“ grupės

Dujų perdavimo sistemos operatorius „Amber Grid“ prisijungė prie pernai Lietuvos skaitmeninių technologijų sektoriaus asociacijos „INFOBALT“ ir energetikos įmonių grupės „EPSO-G” suburtos „EnergyTech Digital“ grupės. Ji skatina platesnį skaitmeninių technologijų panaudojimą energetikoje bei glaudų rinkos bendradarbiavimą. 

„Energetikos sektoriuje vyksta didžiulė transformacija, kuri neatsiejama nuo šiuolaikinių technologijų. Atsižvelgdami į kintančią aplinką bei siekdami įgyvendinti išsikeltus ambicingus tikslus, praėjusiais metais itin didelį dėmesį skyrėme skaitmenizacijos strategijos  parengimui bei gairių ir krypčių nusistatymui, kurios padės mus žengti žalesnės energetikos link. Prisijungę prie šios grupės, kartu su rinkos lyderiais ieškosime geriausių sprendimų, dalinsimės sukaupta patirtimi ir ženkliai prisidėsime prie inovacijų energetikos sektoriuje“, – teigia „Amber Grid“ organizacijos pažangos direktorius Tomas Urmanavičius.

„EnergyTech Digital“ grupėje veikiančios mokslo įstaigos, energetikos ir IT įmonės planuoja išnagrinėti dirbtinio intelekto, daiktų interneto technologijų ir atvirųjų duomenų technologijų galimybes ir energetikos sektoriaus poreikius, identifikuoti didžiausią potencialą turinčias sritis.

„Amber Grid“ prie „EnergyTech Digital“ prisidės dalindamasi sukaupta patirtimi ir inicijuodama pokyčius verslo aplinkos gerinimo, kibernetinio saugumo, inovacijų, skaitmeninės lyderystės, bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) grupėse. Ši iniciatyva taip pat paskatins vietinių bei tarptautinių ryšių mezgimą bei gerųjų praktikų sklaidą tarp grupei priklausančių įmonių.

„EnergyTech Digital“ grupė orientuojasi į sprendimus, susijusius su išmaniaisiais energetikos tinklais, energijos kaupiklių ir gamybos įrenginiais, blokų grandinių technologijomis, dirbtinio intelekto ir daiktų interneto technologijų panaudojimu vėjo energetikoje bei turto valdyme, taip pat kibernetinės, informacinės, fizinės objektų saugos, energetikos duomenų atvėrimo bei prekybos energija srityse.

2022 metams grupė išskyrė pagrindines 5 sritis, ties kuriomis stiprins bendradarbiavimą. Planuojama, kad reguliariai bus dalinamasi gerosiomis praktikomis ir sėkmės istorijomis ne tik Lietuvoje bet ir puoselėjant glaudžius ryšius su tarptautiniais partneriais. Taip pat bus generuojamos ir kaupiamos idėjos, iš kurių gali gimti bendri, pridėtinę vertę kuriantys projektai. Didelis dėmesys bus skiriamas žaliojo kurso plėtrai Lietuvoje bei stengiamasi užtikrinti, kad būtų sukurta įstatyminė terpė inovacijų plėtrai.

„EnergyTech Digital“ grupės nariais jau tapo pirmaujančios energetikos, informacinių technologijų (IT) įmonės, mokslo įstaigos: „EPSO-G“, „Litgrid“, „Ignitis Grupė“, „Enefit“, „Blue Bridge Code“, „CGI Lithuania“, „IBM Lietuva“, „INVL technology“, „Microsoft Lietuva“, „Novian“, „TietoEvry Lietuva“, „Oracle Lietuva“, Hnit-Baltic, Kauno technologijos universitetas, Vilniaus Gedimino technikos universitetas, Vilniaus Universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas, partnerė – „Intelligent Energy Lab“. Garbės nario statusu dalyvauja ir LR Energetikos ministerija.

Pranešimą paskelbė: AB "Amber Grid"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-02-04 09:50
ITT, Energetika
pasidalinti
atgal