Seimo nario Mato Maldeikio pranešimas: „Į Lietuvą atvyksta Taivano verslo atstovų delegacija“

Kovo 22 d., antradienį, 13 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) Seimo ryšių su Taivano (Kinijos Respublika) tarpparlamentinės grupės pirmininkas Matas Maldeikis organizuoja Seimo narių susitikimą su Taivano (Kinijos Respublika) verslo atstovų delegacija.

Susitikimo metu bus siekiama pristatyti investicijų Lietuvoje galimybes aukštųjų technologijų srityje bei platesnį Lietuvos ir Taivano aukštųjų technologijų bendradarbiavimą.

Seimo narių susitikimo su Taivano (Kinijos Respublika) verslo atstovų delegacija iniciatorius M. Maldeikis teigia, kad labai svarbu artimai diskutuoti su galimais investuotojais ir padaryti proveržį puslaidininkių gamybos atsiradimui Lietuvoje.

„Džiugu priimti šią delegaciją, kurioje bus Taivano Užsienio, Ekonomikos, Mokslo ir technologijų bei Švietimo ministerijų pareigūnai, ir mokslininkai, verslininkai. Siekiame, kad šis vizitas taptų esminiu proveržiu, sprendžiant esančius iššūkius ir dėl konkrečių vietų, kur Lietuvoje galėtų kurtis bendros puslaidininkių ar kitos įmonės“, – teigė Seimo ryšių su Taivano (Kinijos Respublika) tarpparlamentinės grupės pirmininkas M. Maldeikis.

Susitikimas vyks pertraukos tarp plenarinių posėdžių metu. Po susitikimo numatomi komentarai žiniasklaidai. 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-03-21 15:42
Politika
pasidalinti
atgal