Seimo narės Ievos Kačinskaitės-Urbonienės pranešimas: „Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nesiskaito nei su švietimo bendruomene, nei su opozicija“

2022 m. balandžio 6 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) užsimojo nuo š. m. rugsėjo 1 d. pertvarkyti 23 profesinio mokymo įstaigas. Apie tokius ministerijos planus profesinės mokyklos išgirdo š. m. kovo 24 d., nes anksčiau apie pertvarką nebuvo diskutuota.

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas balandžio 4 d. surengė diskusiją ir joje išgirdo profesinio mokymo bendruomenių prieštaravimus dėl pertvarkos ir tokios skubos. Tuo labiau, net ir pažeisdama šakos kolektyvinę sutartį su profesinėmis sąjungomis, ŠMSM „stumia“ profesinio mokymo įstaigų pertvarką – tai pabrėžė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Milešinas.

„Man jau kyla klausimas, kam mes pasirašėme susitarimą dėl švietimo, kuriame įsipareigojome švietimo klausimus spręsti bendradarbiaujant ir taip užtikrinti sprendimų tęstinumą. Deja, pastaruoju metu ŠMSM vadovybė demonstruoja visišką aroganciją ir nenorą ieškoti bendrų sprendimų“, – sako „darbietė“ parlamentarė, Švietimo ir mokslo komiteto narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Anot Seimo Darbo partijos frakcijos narės I. Kačinskaitės-Urbonienės, susidaro įspūdis, kad skubama „įsisavinti“ europinį finansavimą ir paskirti sau palankius vadovus į naujas profesinio mokymo įstaigas, o apie tai, kaip bus gerinama profesinio mokymo kokybė, keliama pedagogų kvalifikacija, taip pat, koks likimas laukia profesinio mokymo įstaigų darbuotojų, deja, nėra kalbama.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-04-06 13:27
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal