Galerija „Vartai“ ir „Stiprūs kartu“ organizuoja labdaringą meno kūrinių aukcioną

Jau ryt, gegužės 5 d., vyks bene didžiausias labdaringas šiuolaikinio meno ir dizaino aukcionas „Stand with Ukraine“, organizuojamas galerijos „Vartai“. Aukciono metu pusė visų surinktų lėšų bus skiriama savanorių organizacijai „Stiprūs kartu“, kuri teikia pagalbą nuo karo siaubo iš Ukrainos bėgantiems žmonėms.

Renginio vedėjas, Edmundas Jakilaitis, aukciono metu pristatys daugiau kaip 70 įvairiausių šiuolaikinio meno ir dizaino darbų. Renginio metu bus pristatomi ukrainiečių darbai: Vilniaus dailės akademijos studento Anton Pedos ir menininko Mykola Ridnyi kūriniai.

M. Ridnyi video kūriniai „Slėptuvė“ („Shelter“) ir „Tėvo istorija“ („Father‘s story“) sukurti dar 2012–2013 m., įamžinant Šaltojo karo patirtis, jie koreliuoja su niūria praeitimi ir neraminančia nuojauta. 2014 m. rusijai įsiveržus į Rytų Ukrainą, slėptuvės motyvas tampa nebe XX a. reliktu, o realybe, kuri dar baisesnė šiandien.

Prie šio aukciono jungiasi gausus būrys šiuolaikinio meno atstovų – daugiau nei 30 žymių menininkų ir dizainerių, tarp kurių yra garsūs meno pasaulio vardai: Svajonė ir Paulius Stanikai,  Deimantas Narkevičius, Žilvinas Kempinas, Robertas Narkus, Keren Cytter, Johno Guggenheimo memorialinio fondo stipendijos lauratė, ir daugybė kitų ryškiausių Lietuvos bei užsienio kūrėjų.

Šiuo metu kaip niekad svarbus meno mylėtojų susitelkimas ir aktyvus įsitraukimas. Net Ukrainos miestų požeminėse perėjose, metro stotyse nestoja ir verda kultūrinis gyvenimas, o vizualaus meno kūrėjai toliau kuria savo studijose, atidaro naujas parodas – itin svarbu palaikyti šią drąsią tautą prisidedant nors ir mažais veiksmais.

Meno aukcionas – įžanga į vasarą organizuojamą galerijos projektą „Vartai Ukrainos menui", kurio metu galerija pavirs menininkų studijomis ir kultūros erdve Ukrainos žmonėms, prieglobstį randantiems Lietuvoje.

2021 metais galerija „Vartai“ minėjo savo trisdešimties metų veiklos jubiliejų, tačiau dėl besitęsiančios pandemijos ir rusijos sukelto karo, šventės planų buvo atsisakyta – šiuo metu dėmesys  telkiamas pagalbai Ukrainai.

Galerija pirmomis karo dienomis internetinėje svetainėje pradėjusi akciją „Meno kūrinys už paramą“ perkelia šią iniciatyvą į vieno vakaro ypatingą, gyvą renginį, kurio metu planuojama surinkti rekordinę paramos sumą.

Pranešimą paskelbė: UAB „INK agency“
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-04 11:01
Savivalda, regionai, Kultūra
Prisegti failai
1
2
3
4
5
6
7
8
9
pasidalinti
atgal