A.Armonaitė: „Nauji komercijos atašė padės pritraukti investicijas ir atrasti naujus prekybos partnerius“

Vyriausybė šios dienos posėdyje pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui įsteigti 9 naujas komercijos atašė pareigybes. Šiuo metu Lietuva turi 12 komercijos atašė įvairiose šalyse, nuo vasaros darbus pradės dar du (Niujorke ir Berlyne), o iki 2024 metų planuojama padidinti šį skaičių iki 23. 

Patvirtinus šias pareigybes, Lietuva turės po tris komercijos atašė JAV, Vokietijoje ir du Prancūzijoje; naują veiklą pradės komercijos atašė Japonijoje, Pietų Korėjoje, Singapūre, Lenkijoje, Danijoje ir Italijoje. 

„Rusijos sukeltas karas Ukrainoje, nestabilumas rinkose ir trūkinėjančios tiekimo grandinės šiandien kaip niekada akivaizdžiai parodo, jog Lietuvai gyvybiškai svarbu diversifikuoti eksporto rinkas, rasti naujų galimybių realizuoti savo produkciją ir paslaugas. Tam mes skiriame ypatingą  dėmesį.  Viena naujų krypčių – galimybių verslui sukūrimas Azijos regione, taip pat stipriname pozicijas strateginės svarbos Vokietijos ir JAV rinkose“, – sako A. Armonaitė. 

Pradėjus dirbti naujiems komercijos atašė JAV ir Vokietijoje, šiose šalyse Lietuva ir jos verslas bus gerokai labiau matomi. Trečiasis komercijos atašė JAV įsikurs Lietuvos generaliniame konsulate Čikagoje (dabar veiklą vykdo komercijos atašė Los Andžele, o nuo rugpjūčio – Niujorke). Taip pat trečiasis komercijos atašė pradės veikti ir Lietuvos ambasadoje Berlyne, Vokietijoje. 

Taip pat šiemet pradės veiklą komercijos atašė Pietų Korėjoje, Japonijoje ir Lenkijoje, o nuo 2023 m. sausio 1 d. – Singapūre, Danijoje ir Prancūzijoje. Nuo 2024 sausio 1 d. veiklą pradės Lietuvos komercijos atašė Italijoje. 

Ministrė pabrėžia, kad nauji komercijos atašė ir Lietuvos ekonominių interesų stiprinimas padės Lietuvos mūsų šalies verslui geriau išnaudoti aukštos pridėtinės vertės prekių ir paslaugų eksporto galimybes.   Plečiamas ekonominio atstovavimo tinklas padės Lietuvai būti geriau matomai pasaulyje ir patrauklesnei investuotojams, o kartu su verslu padės siekti bendro rezultato – modernios, stiprios ir atsparios šalies ekonomikos. 

Viso Lietuva turi komercijos atašė 12-oje šalių: Jungtinėje Karalystėje, JAV, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Kinijoje, Izraelyje, Ukrainoje. 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-04 15:26
Verslas, ekonomika, finansai, Kiti pranešimai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal