Visų šeimų draudimas: siūlo lygias galimybes nepaisant partnerių teisinio statuso ar lyties

Pasauliui paminėjus Tarptautinę šeimos dieną, gyvybės draudimo bendrovė „SB draudimas“ startavo su kampanija „Visų šeimų draudimas“. Įmonė siekia pabrėžti, kad Lietuvoje negalioja teisės aktas, kuris reglamentuotų bendrą asmenų gyvenimą, nesudarius santuokos – tokių šeimų santykiai neapsaugoti. „Visų šeimų draudimas“ siūlo lygias galimybes visoms šeimoms – nepaisant jų teisinio statuso ar lyties.

LR Civiliniame kodekse yra nurodyta, kad Lietuvos žmonės gali sudaryti partnerystės santykius. Tačiau pačios partnerystės statusas nėra konkretizuojamas ir todėl praktikoje kelia daugybę ginčų.

Visuomenėje reikia didinti finansinių paslaugų prieinamumą ir lygias teises įvairaus statuso šeimoms. Mes neskirstome klientų – leidžiame patiems nuspręsti, kas yra jų šeima. Neatsitiktinai pasirinkome ir šios kampanijos starto datą – per Tarptautinę šeimos dieną, gegužės 15-ą“, – sako „SB draudimo“ rinkodaros ir komunikacijos projektų vadovas Robertas Mickus.

Nesusituokusiose šeimose turtinių interesų teisinė apsauga yra vertinama tik per kiekvieno asmens įnašą į bendro gyvenimo metu įgytą turtą. Jeigu partneris teismui negali įrodyti savo įnašo – jis iš valstybės apsaugos tikėtis negali. Daugybė šeimų susiduria su problemomis, nepaisant to, kad gyvena lygiai tokį patį šeimyninį gyvenimą kaip ir santuokoje. Ir tai ne tik vienos lyties partneriai, bet ir skirtingų lyčių partneriai bei partneriai su atžalomis.

Partnerystės įstatymas viešumoje dažniausiai siejamas su homoseksualių žmonių santykių įteisinimu, tačiau iš tiesų egzistuoja daug heteroseksualių porų, kurios nenori sudaryti santuokos, tačiau mielai savo santykius įteisintų per partnerystės institutą, nes tai garantuotų kur kas didesnį jų socialinį saugumą.

„Visuomenėje prasidėjusi diskusija atvėrė stigmas sistemoje ir įstatymuose, todėl šiuo metu palaikymas šioms šeimoms yra svarbus kaip niekada. Šiuo projektu norime išreikšti savo poziciją ir garsiai pasakyti, kad remiame idėją ir iniciatyvas už lygių galimybių teises“, – pabrėžia R. Mickus.

Draudimas, kuris nedraudžia mylėti

Draudimo bendrovė visoms šeimoms siūlo Saugios ateities investicinę programą, kuri klientams leidžia patiems nuspręsti ir apibrėžti kas yra jų šeima – nepaisant lyties ar teisinio statuso. Ši programa leidžia naudotis tokiais pačiais privalumais, kaip ir susituokusioms šeimoms: mokėti tik vieną sutarties administravimo mokestį, patiems nurodyti tiek pasirinktus naudos gavėjus, tiek tuos, kurie dalinsis sukauptą kapitalą pasibaigus draudimo sutarčiai.

„Įmonės politikoje vadovaujamės šūkiu „Gyvenimui be baimės“ – kasdienėje darbo praktikoje vertiname klientus lygiai ir kuriame jiems vienodas sąlygas, nepaisant jų šeimos statuso. Šios šeimos yra mūsų klientai, kaimynai, bendradarbiai, artimieji ir jie turi turėti tokias pačias lygias teises, kaip ir kitos visuomenės grupės“, – sako „SB draudimo“ rinkodaros ir komunikacijos projektų vadovas.

Pranešimą paskelbė: UAB Headline Agency
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-16 12:33
Socialinė sauga, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal