Lietuvių startuolis „TransferGo“ turi naują technologijų vadovą

Lietuvių startuolio „TransferGo“, vienos sparčiausiai pasaulyje augančių pinigų perlaidų bendrovių, technologijų vadovo (angl. Chief Technology Officer, CTO) pareigas pradeda eiti Mantas Žalneravičius. Naujos pareigybės tikslas – dar efektyviau prisidėti prie žmonių finansinės atskirties mažinimo, kuriant inovatyvius produktus.

M. Žalneravičius papildys Lietuvoje įsikūrusią „TransferGo“ vadovų komandą. Viena svarbiausių naujojo technologijų vadovo užduočių bus ieškoti tinkamų darbuotojų, IT inžinerijos specialistų, kurie su komanda kurtų inovatyvius produktus ir paslaugas. „TransferGo“ jau netrukus planuoja pasiūlyti Ukrainos žmonėms banko sąskaitas ir korteles.

„Prasidėjus karui Ukrainoje sutriko tradicinių finansinių paslaugų prieinamumas, dėl to nusprendėme dar labiau išplėsti savo paslaugų spektrą. Siekiame kurti efektyvius alternatyvius sprendimus finansinei atskirčiai mažinti“, – komentuoja „TransferGo“ vadovas Daumantas Dvilinskas ir papildo, kad ši kortelė yra pirmoji tokio pobūdžio „TransferGo“ kortelė, kuri ilgainiui bus įdiegta ir kitose šalyse.

„Kaip įmonei, kuri siekia padėti migrantų bendruomenei, mums itin reikšminga toliau tobulėti ir diegti naujoves, kad spėtume prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių ir klientų poreikių. Matome, kad Mantas, turintis ilgametės patirties derinti technologijas ir klientų lūkesčius, puikiai tinka į technologijų vadovo pareigas. Džiaugiamės savo komandoje turėdami tokį žmogų, kuris gyvena ir kvėpuoja mūsų vertybėmis“, – sako D. Dvilinskas.

M. Žalneravičius turi daugiau nei 15 metų patirties skaitmeninių inovacijų ir pokyčių valdymo finansų paslaugų srityje. Anksčiau jis ėjo „Danske Bank“ IT vadovo pareigas, su mokėjimų komanda kūrė ir plėtojo tarptautinių momentinių mokėjimų galimybes.

„Didžiuojuosi galėdamas prisijungti prie „TransferGo“ komandos, kuri diegia pasaulines mokėjimų naujoves ir padeda tiems, kuriems to labiausiai reikia. Džiaugiuosi turėdamas galimybę panaudoti savo įgūdžius bei patirtį ir prisidėti prie to, kad pinigų pervedimai būtų teisingi migrantų atžvilgiu“, – sako naujai paskirtas technologijų vadovas M. Žalneravičius.

„TransferGo“ padaliniai yra įkurti Londone, Vilniuje, Kaune, Varšuvoje, Krokuvoje, Berlyne ir Stambule. Europos mastu veikianti organizacija siekia sukurti teisingą pasaulį visiems migrantams.

Pernai rugsėjį „TransferGo“ pritraukė 50 mln. JAV dolerių vertės C serijos investiciją, kad galėtų toliau plėtoti savo produktų pasiūlą. Pinigų pervedimo bendrovė turi daugiau nei 4 mln. klientų ir fiksuoja daugiau kaip 15 mln. finansinių operacijų, o pasauliniai piniginių perlaidų srautai viršija 5,5 mlrd. JAV dolerių.

Apie „TransferGo“

Įsikūrusi 2012 m., „TransferGo“ rinkoje įsitvirtino kaip vienas patikimiausių pinigų pervedimo paslaugas teikiančių startuolių, garantuojančių sėkmingas pinigines perlaidas vos per 30 minučių.

Lietuvių startuolio vizija – teikti tarptautines finansines paslaugas be jokių rūpesčių. Bendrovės įkūrėjas Daumantas Dvilinskas buvo įtrauktas į 2017 m. „Forbes 30 under 30“ sąrašą. „TechCrunch Europe“ apdovanojimuose 2018 m. įmonė buvo nominuota „Greičiausiai augančiu metų startuoliu“. Įmonė yra pripažinta kaip viena patikimiausių, teikiančių pinigų pervedimo paslaugas visame pasaulyje – tai įrodo „Trustpilot“ gautas 4,9 balo ir penkių žvaigždučių įvertinimas iš 17 981 atsiliepimo, kuriuose akcentuojamas paslaugų saugumas, greitis ir paprastas naudojimas.

Pranešimą paskelbė: UAB ADVERUM
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-18 10:40
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal