Premjerė sveikina naująją Prancūzijos Ministrę Pirmininkę Elisabeth Borne

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė savo ir Vyriausybės vardu sveikina Elisabeth Borne tapus Prancūzijos Ministre Pirmininke bei linki visokeriopos sėkmės įgyvendinant Prancūzijai ir visai Europai svarbius siekius.

Premjerės I. Šimonytės teigimu, šokiruojančio ir brutalaus Rusijos karo prieš Ukrainą akivaizdoje kaip niekad svarbus Europos Sąjungos ir NATO valstybių susitelkimas remiant herojiškas Ukrainos pastangas apginti ne tik savo nepriklausomybę ir teritorinį integralumą, bet ir Europos saugumo tvarką, viso demokratinio pasaulio vertybes.

„Vertiname ES Tarybai pirmininkaujančios Prancūzijos veiksmus siekiant ES vieningo atsako į Rusijos agresiją tolesnėmis sankcijomis ir lyderystę telkiant ES paramą karo niokojamai Ukrainai. Viliuosi, kad Prancūzijos pirmininkavimo metu bus tinkamai atsakyta ir į Ukrainos paraišką dėl narystės ES. Didelę reikšmę teikiame Prancūzijos indėliui į Baltijos regiono saugumą ir tikimės dirbti kartu toliau stiprinant NATO rytų flangą.

Esame suinteresuoti toliau plėtoti strateginį dvišalį dialogą su Prancūzija kaip viena svarbiausių Lietuvos partnerių, esame pasirengę toliau stiprinti ekonominį bendradarbiavimą, kartu saugoti ir puoselėti europietiškas vertybes, siekti darnaus augimo, tarptautinės taikos ir stabilumo visur, kur galime – nuo Europos iki Sahelio regiono. Tikiu, kad pasirengimas 2024 m. numatytam bendram Lietuvos-Prancūzijos kultūros sezonui dar labiau sustiprins mūsų žmonių ir valstybių ryšius“, – reikšdama nuoširdžiausią pagarbą sakė Ministrė Pirmininkė.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
2022-05-18 10:47