Jau septintas Pirmadienio mitingas! Gegužės 23 d. 18.30. Vilniaus Katedrfos aikštėje

Jau septintas Pirmadienio mitingas vyks gegužės 23 d. 18.30 Katedros aikštėje, prie paminklo LDK didžiajam kunigaikščiui Gediminui. Pirmadienio mitingų maratonas skirtas remti Ukrainos kovą už laisvę. Šūkis: „Slava Ukraini! Už jūsų ir mūsų laisvę!“ Šiuose mitinguose gyventojai, kultūrininkai, politikai, turi galimybę pasisakyti, ukrainiečiai dalintis savo patirtimis. Išgirsime naujausias žinias iš Ukrainos. Pirmadienio mitingai vyks kiekvieną pirmadienį tol, kol Ukraina paskelbs pergalę prieš fašistinį putiniškąjį okupantą.

Gegužės 23 d. Pirmadienio mitinge dalyvaus:

Evelina Dobrovolska – Lietuvos Respublikos Teisingumo ministrė

Žygis Pavilionis – Seimo Užsienio reikalų komiteto narys, buvęs ambasadorius JAV.

Mariia Ionova – Ukrainos Aukščiausios Rados narė. Užsienio reikalų komitetas. (Telefonu).

Olga Karatch – Tarptautinės pilietinės iniciatyvos centras „Mūsų namai“

Valdas Bartkevičius – visuomenininkas, verslininkas padedantis Ukrainai ir Baltarusijos bei Rusijos opozicionieriams.

Pirmadienio mitinguose kalba ir norintys pasisakyti mitingų dalyviai, dainuoja ukrainiečių vaikai

Dainininkas – Šarūnas Mažiulis, „Poliarizuoti stiklai“ dainininkas ir dainų autorius

Arkadijus Vinokuras – Pirmadienio mitingų organizatorius bei mitingų vedėjas


Pirmadienio mitinguose jau dalyvavo visų pagrindinių religinių konfesijų, etninių bendruomenių atstovai.  JAV, Ukrainos, Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Vokietijos ambasadoriai. Taip pat Seimo nariai, ministrai, nevyriausybinių organizacijų ir labdaros fondų atstovai. Ukrainiečių pabėgėliai, Rusijos ir Baltarusijos opozicionieriai. Garsūs Lietuvos dainininkai ir menininkai.

Pirmadienio mitingai nerenka lėšų bei nėra priklausomi nuo politinių partijų. Pirmadienio mitingai turi tik vieną išlaidą – garso aparatūros nuomą. Vienam pirmadieniui kaina yra 150 eurų. Paramos modelis: garso nuomos įmonė norintiems  paremti Pirmadienio mitingą siunčia garso įrangos nuomos sąskaitą apmokėjimui. Mus jau rėmė: UAB Volvo Lietuva, Švedijos ambasada, Lietuvos gynybos paramos fondas, VšĮ „Kita Kopa“, Admė Design. Kreiptis į Pirmadienio mitingų koordinatorę Auksę Dransard mondaymeeting@inbox.lt

Pranešimą paskelbė: Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-05-20 10:05
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal