„SME Bank“ pradeda teikti įmokų surinkimo paslaugas el. komercijos verslui

Pirmasis Lietuvos neobankas „SME Bank“ pradeda bendradarbiauti su naujosios kartos mokėjimų infrastruktūros tiekėju „kevin.“. Partnerystės tikslas – plėsti paslaugų spektrą smulkiam ir vidutiniam verslui (SVV). Nuo šiol „SME Bank“ pradeda teikti įmokų surinkimo internete paslaugas el. komercijos įmonėms.

Viena iš bene svarbiausių el. parduotuvės integracijų – patogus įmokų surinkimas. „SME Bank“ įmokų surinkimo paslauga el. parduotuvių klientams suteiks galimybę atsiskaityti nevaržomai, jiems patogiausiu būdu, o el. parduotuvių savininkai galės mokėjimus gauti į vieną sąskaitą. Tai – vienas saugiausių, patikimiausių ir greičiausių įmokų surinkimo internete būdų rinkoje.

Šis „kevin.“ įmokų surinkimo sprendimas yra paremtas atviros bankininkystės Mokėjimų Inicijavimo Paslauga (MIP), leidžiančia akimirksniu efektyviai ir patogiai surinkti įmokas iš vartotojų, turinčių banko sąskaitas daugelyje Europos sąjungos šalių bankų.

„SME Bank“ įkurtas siekiant palengvinti gyvenimą smulkaus ir vidutinio verslo savininkams. Technologijas diegiame ten, kur jos gali padėti pasiekti mūsų tikslą. Bendradarbiaudami su finansinių technologijų bendrove „kevin.“ ir naudodami jų atvirosios bankininkystės integracijas, į vieną platformą sujungiame paslaugas, kurios reikalingos smulkiam ir vidutiniam verslui: greitas ir saugus įmokų surinkimas, mažesnės operacijų išlaidos“ – teigia „SME Bank“ generalinis direktorius Mantvydas Štareika.

Įmokų surinkimo paslauga naudotis itin paprasta. „SME Bank“ siūlo kiekvienam verslui pritaikytus integracijos sprendimus: įskiepiai didžiosioms elektroninės prekybos platformoms, tokioms kaip  „WooCommerce“, „Prestashop“, „Opencart“ bei „Magento“ arba paruoštą programinės įrangos kodą populiarioms programavimo kalboms PHP ar JAVA.

„Mes džiaugiamės, jog „SME Bank“ pasirinko mūsų mokėjimų infrastruktūrą, leidžiančią verslams maksimaliai išnaudoti atviros bankininkystės teikiamas galimybes. „kevin.“ siekia, jog inovatyvus, naujosios kartos įmokų surinkimas iš sąskaitos į sąskaitą internetu bei fizinėse parduotuvėse taptų naująja realybe visoje Europoje, tad visada džiaugiamės, kai prie šios mūsų misijos prisideda tokie partneriai kaip „SME Bank,“ – tikina „kevin.“ bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius Tadas Tamošiūnas.

Be kita ko, e-komercijos įmonėms, besinaudojančiomis mokėjimų surinkimo paslauga, „SME Bank“ galės pasiūlyti ir verslo finansavimą, remiantis tik verslo sąskaitos apyvarta. Taip neobankas siekia suteikti pilną finansinių paslaugų spektrą.

Iki šiol, tam, kad gautų svarbiausias finansų paslaugas, smulkus ir vidutinis verslas turėjo kreiptis į keletą paslaugų teikėjų. Partnerystė su mokėjimų infrastruktūros tiekėju leis užtikrinti, kad „SME Bank“  pilnavertiškai teiks visas kasdienės bankininkystės paslaugas bei galės dar greičiau priimti sprendimą dėl finansavimo verslui suteikimo.

 

Apie „SME Bank“

Pirmasis lietuviško kapitalo neobankas „SME Bank“ orientuojasi į smulkųjį ir vidutinį verslą bei  teikia kasdienės bankininkystės ir verslo finansavimo paslaugas.  Europos Centrinio Banko licenciją turintis „SME Bank“, savo veiklą pradėjo 2021 m. birželį. Šiuo metu, banko paslaugos prieinamos visose trijose Baltijos šalyse. Kartu su finansinių technologijų (fintech) bendrove „SME Finance“, „SME Bank“ vienoje ekosistemoje valdo 200 mln. eurų vertės portfelį.

Apie „kevin.“

„kevin.“ A2A (ang. account-to-account, iš sąskaitos į sąskaitą) mokėjimų infrastruktūra buvo sukurta siekiant pasiūlyti alternatyvą brangiems atsiskaitymams banko kortelėmis, kuri tiktų bet kokio dydžio ir tipo verslui. Įmonės siūlomas sprendimas yra pagrįstas atvirąja bankininkyste, kurią reglamentuoja Europos Sąjungos PSD2 direktyva, tad su „kevin.“ įmokas rinkti galima visoje Europos ekonominėje erdvėje. Šiuo metu, startuolio komandą sudaro virš 200 darbuotojų, dirbančių iš 30 skirtingų šalių.    

Pranešimą paskelbė: Berta And, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-07-18 10:12
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal