„Caverion Lietuva“ tapo partneriais su „virtualios elektrinės“ platformos telkėju „Fusebox“

Bendradarbiaudama su „virtualios elektrinės“ paslaugas teikiančiu Estijoje įkurtu startuoliu „Fusebox“, „Caverion Lietuva“ savo klientams galės pasiūlyti išmanią elektros energijos valdymo sistemą, kuri padės sumažinti iki 50 000 tonų CO2 per metus. Ši sistema taip pat leis prisidėti prie Baltijos šalių energetinio saugumo ir geresnio elektros energijos balansavimo.

„Mūsų versle išmanūs sprendiniai, orientuoti į ekonomiją ir tvarumą, yra didžiausias prioritetas kuriant pridėtinę vertę kasdienėje veikloje“, – sako Valentinas Jasinevičius, „Caverion Lietuva“ statinių ūkio valdymo paslaugų verslo direktorius. „Bendradarbiavimas su „Fusebox“ atveria naujas galimybes mūsų klientams – tai reiškia mažesnes sąskaitas už elektrą, sumažintą CO2 emisiją ir net papildomas pajamas. Preliminariais skaičiavimais pagal „Fusebox“ metodiką, įvertinus mūsų įmonės prižiūrimų pastatų plotus, tikėtina, kad mūsų klientų metinės pajamos, priklausomai nuo subalansuoto elektros energijos kiekio ir likusių laisvų energijos pajėgumų, gali siekti daugiau nei 16 mln. eurų. Vertinant kylančią energijos krizės grėsmę, ši draugystė užsimezgė pačiu laiku.“

Karolis Kiguolis, „Fusebox“ partneris ir kompanijos atstovas Lietuvoje, pridūrė: „Labai džiaugiamės matydami, kad tokia didelė įmonė kaip „Caverion Lietuva“ pasitelkia novatoriškus įrankius, kurie gali keisti energijos rinką. Be CO2 emisijų ir energetikos sistemos apkrovos mažinimo bei elektros energijos balansavimo, jie prisideda prie energetinio saugumo ir padeda sumažinti energijos kainas visoje šalyje.“

Elektros energijos balansavimas – tai nauja paslauga Lietuvos energetikos rinkoje, kuomet vartotojui „Litgrid“ moka už sumažintą elektros suvartojimą piko valandomis. „Fusebox“ „virtualios elektrinės“ programinė įranga, automatiškai išjungia arba trumpam sumažina tokių prietaisų, kaip šilumos siurbliai ir oro kondicionavimo įrenginiai, apkrovą, netrikdant verslo procesų ar vartotojų kasdienio gyvenimo. Kai kuriais atvejais tai leidžia sutaupyti iki 30% mėnesio sąskaitos už elektrą.

2014 m. startavęs „Fusebox“ yra didžiausias elektros energijos balansavimo paslaugos telkėjas Baltijos regione. Bendrovė padeda savo klientams sumažinti sąskaitas už elektrą optimizuodama jos naudojimą ir uždirbdama papildomų pajamų iš balansavimo rinkų.

„Caverion Lietuva“ teikia visas pastatų ūkio valdymo paslaugas, tokias kaip, inžinerinių sistemų techninę priežiūrą, sistemų atnaujinimo ir renovacijos darbus, pastatų techninio ūkio skaitmenizavimą, išmanių sprendinių diegimą. Įmonės energetikos ekspertai gali pateikti rekomendacijas, kaip gerinti jūsų pastato energijos vartojimo efektyvumą. 

Pranešimą paskelbė: UAB "Caverion Lietuva"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-07-18 14:21
NT, statyba, Energetika
pasidalinti
atgal