Jau 18 -tas Pirmadienio mitingas vyks rugpjūčio 8 d. 18.30 Katedros aikštėje, prie paminklo LDK didžiajam kunigaikščiui Gediminui!

Pirmadienio mitingų maratonas skirtas remti Ukrainos kovą už laisvę. Šūkis: „Slava Ukraini! Už jūsų ir mūsų laisvę!“ Šio mitingo tema: „Nepasiduokime putinų fašistų dezinformacijai“.

Pirmadienio mitinguose kultūrininkai, politikai, visuomenės veikėjai, ukrainiečiai ir kiti turi galimybę pasisakyti, dalintis savo patirtimis. Išgirsime naujausias žinias iš Ukrainos. Pirmadienio mitingai vyks kiekvieną pirmadienį tol, kol Ukraina paskelbs pergalę prieš fašistinį putiniškąjį okupantą.

Mitingų organizatorius ir vedėjas Arkadijus Vinokuras, aktorius, publicistas, rašytojas. Šiandienos Pirmadienio mitingų Vilniuje organizatorius 1990-1991 metais dalyvavo visose Pirmadienio mitinguose Stokholme. Jie buvo skirti Baltijos valstybių išsivadavimui iš sovietų okupacijos paremti. Jis skaitė savo rašytus eilėraščius švedų kalba mitinguose. https://www.youtube.com/watch?v=BlEP7rGo-5o&ab_channel=ArkadijusVinokur

Pirmadienio mitingo dalyviai:

Robert Gilchrist – JE JAV ambasadorius Lietuvoje

Salome Shapakidze – JE Sakartvelo ambasadorė Lietuvoje

Mantas Adomėnas – Lietuvos respublikos Užsienio reikalų vice ministras

Anna Kozłowska-Słupek - Lenkijos ambasadorės patarėja

Veronika Cepkalo – viena iš trijų taikios Baltarusijos revoliucijos organizatorių

Viktor Černišuk – Ukrainos namų Vilniuje direktorius. Taip pat Laisvos Ukrainos Kanalo TV projekto "Durys į Ukrainą" vadovas. (LNK Info TV platforma).

Tadas Jonaitis – poetas.

Rafailas Karpis - garsus Lietuvos operos dainininkas, Akomponuoja – Darius Mažintas


Pirmadienio mitingus veda Arkadijus Vinokuras.

Pirmadienio mitingų koordinatorė Auksė Dransard.

Pirmadienio mitingų vertėja Sasha Petrauskaitė.

Pirmadienio mitingų fotografas Nail Garejev.

PS. LNK platformoje INFO TV, Laisvos Ukrainos Kanalas "Durys į Ukrainą" startas rugpjūčio 19 d. Nuo rugsėjo 5 d. kasdien nuo 18 iki 19:30, penktadieniais iki 20:00.


Pranešimą paskelbė: Arkadijaus Vinokuro Individuali veikla
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-08-08 13:17
Politika, Krašto apsauga, saugumas
pasidalinti
atgal