Tarptautinės įmonės talentų ieškos magistrantūros studentų auditorijose

Lietuvoje toliau iš pamatų keičiantis nusistovėjusioms talentų paieškos taisyklėms, darbdaviai specialistų dairysis ir universiteto auditorijose. Šalyje įsikūrusios tarptautinės kompanijos nusitaikė į magistrantūros studentus, kuriuos kvies užimti tvarumo, finansų, rinkodaros, viduriniosios grandies vadovų bei kitas pozicijas. Savo ruožtu jauni profesionalai turės galimybę studijuoti ir kurti karjerą vienu metu.

Baltijos regione naują „Work & Study“ programą pristato ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas. Dalyvauti programoje norą išreiškusiems studentams sudarytos sąlygos iškart pradėjus studijas užmegzti ryšį su kompanijomis ir, sulaukus dominančio darbo pasiūlymo, įsidarbinti. Besimokantys pagal šią programą gali tikėtis sulaukti ir studijų finansavimo iš projekto partnerių.

Ieškoti reikalingų specialistų tarp magistrantų jau pasirengusios įmonės „Moody’s Lietuva“, „Telia“, „Nasdaq“ bei startuoliai „Oxylabs“ ir „Whatagraph“. Netrukus prie programos prisijungs ir daugiau tarptautinių kompanijų.

ISM rektorius dr. Dalius Misiūnas teigia, kad studijuojantys jauni profesionalai įgyja naujausių savo srities žinių ir praktinių įgūdžių. Visa tai tampa svarbiu įrankiu, padedančiu jiems išlaikyti aukštą konkurencingumą darbo rinkoje. Tai supranta ir darbdaviai, tad impulsas naujajai programai atėjo būtent iš jų.

„Pastebime, kad darbdaviai nenori atsilikti nuo naujausių tendencijų ir pokyčių – atsiranda vis daugiau įmonių, kurios siekia savo darbuotojams suteikti geriausias sąlygas siekti išsilavinimo, sudaro galimybes jį įgyti, ypač vyraujant hibridiniam darbo modeliui, netgi kompensuoja su studijomis susijusius kaštus“, – pastebi dr. D. Misiūnas.

Programoje dalyvaujančios įmonės ieškos viduriniosios grandies vadovų, finansų ir rinkodaros specialistų. Taip pat planuoja įdarbinti per šimtą tvarumo srities ekspertų, kurie yra ypač paklausūs darbo rinkoje šiuo metu.

„Lietuvoje tvarumo ekspertai ruošiami ISM Verslo tvarumo vadybos (angl. k. Business Sustainability Management) magistrantūros programoje. Čia jie mokomi kurti ir įgyvendinti naujos kartos tvarumo strategijas. Esame įsitikinę, kad visi ISM ruošiami profesionalai puikiai atliepia rinkos poreikius, o programa „Work & Study“ bus naudinga abiem pusėms – ji padės užmegzti tvirtą ir ilgalaikį tarpusavio ryšį, sukurs galimybę studentams pritaikyti žinias ir siekti karjeros išsirinktoje srityje“, – įsitikinęs ISM magistrantūros studentų priėmimo vadovas Mingailis Bajorinas.

Dalyvauti programoje gali būsimi Lietuvos ir iš užsienio šalių atvykę ISM magistrantūros studentai, besimokantys anglų kalba. Tikimasi, kad pastariesiems programa padės įsitvirtinti Lietuvoje, leis geriau pažinti mūsų šalies darbo rinką ir surasti trokštamą darbo poziciją. Siekiama, kad galimybė tuo pat metu studijuoti ir dirbti Lietuvoje paskatintų sugrįžti ir iš šalies emigravusius bei diasporoje esančius talentus.

Programa jau startavo, susidomėjusiųjų registracijų laukiama iki rugpjūčio pabaigos.

Pranešimą paskelbė: ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal