Kvietimas žurnalistams: Tarptautinės parodos „Amžinai laisva Ukraina!“ atidarymas

Rugsėjo 21-ąją Vytauto Didžiojo karo muziejuje Kaune vyks tarptautinės parodos „Amžinai laisva Ukraina!“ atidarymas. Parodoje pristatomi unikalūs XX a. pr. Ukrainos kariuomenės eksponatai, atskleidžiantys mažai žinomus tarpukario Ukrainos kovų puslapius.

Parodos atidaryme (programa prisegama) dalyvaus LR Ministrė Pirmininkė, LR Krašto apsaugos ministras, Ukrainos Ministro Pirmininko atstovas ir kiti oficialūs asmenys bei parodos organizatorių atstovai.

Parodą sudaro 250 eksponatų, surinktų iš įvairių Ukrainos ir JAV muziejų, archyvų ir bibliotekų, apimančių 1914–1923 m. Pagrindinis dėmesys yra skiriamas XX a. pr. Ukrainos kariuomenės uniformų istorijai. Paroda siekiama pagerbti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas – pagrindinį Ukrainos nepriklausomybės garantą, pabrėžiant ryšį tarp šiuolaikinės Ukrainos gynėjų kartos ir tų, kurie kovojo 1917–1921 m. Ukrainos nepriklausomybės kovose.

Parodos autorius – Ukrainos istorijos Antrajame pasauliniame kare nacionalinis muziejus ir Bogdano Gubskio fondas „XXI a. Ukraina“.

Informacija žiniasklaidai

Rugsėjo mėn. 21 d. nuo 17.30 val. numatoma galimybė žiniasklaidai atvykti į Vytauto Didžiojo karo muziejų, pakalbinti parodos autorius ir organizatorius iš Ukrainos bei JAV ir iš anksto pafilmuoti parodą.

Žiniasklaidos atstovus, norinčius dalyvauti parodos atidarymo renginyje, prašome registruotis el. paštu: vis@kam.lt, iki rugsėjo mėn. 21 d., 12.00 val. Registruojantis būtina nurodyti: vardą ir pavardę, atstovaujamą žiniasklaidos priemonę, kontaktinius duomenis (mob. tel. nr., el. paštą).

Laisvai samdomi žurnalistai ir asmenys, viešąją informaciją rengiantys be sutarties su žiniasklaidos priemone, taip pat užsienio žiniasklaidos priemonėms atstovaujantys žurnalistai privalo turėti Krašto apsaugos ministerijos išduotą akreditaciją.

Pranešimą paskelbė: LR Krašto apsaugos ministerija
2022-09-19 12:56