„MENO TERAPIJA PADEDA ATKURTI GYVENIMO SPALVAS“

Rugsėjo 29 d. nuo 15 iki 19 val. kviečiame į Vinco Kudirkos aikštę (Gedimino pr., Vilniuje). Čia vyks ATVIROS PSICHIATRIJOS MĖNESIO renginys skirtas supažindinti visuomenę su meno terapijos teikiamomis galimybėmis.

Viso renginio metu galėsite prisijungti prie Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Psichosocialinės reabilitacijos skyriaus dailės terapeuto Manto Televičiaus siūlomų veiklų, susikurti originalius marškinėlius, spalvinti mandalas, pasigrožėti pasaulinio garso menininkų, turėjusių psichikos sutrikimų, bet nenustojusių kurti, paveikslų reprodukcijomis.

15–16 val. aktorė, dramos terapeutė Monika Bičiūnaitė supažindins su dramos terapija.
16–17 val. „Anahata“ studijos įkūrėja Daiva Daunienė kvies į Juoko jogos užsiėmimus.
17–18 val. pajudėti siūlys šokio ir judesio terapeutė Ingrida Merkininkė.
17–18 val. Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Psichosocialinės reabilitacijos skyriaus muzikos terapeutė Ieva Paniulaitytė įtrauks į užburiantį muzikos garsų pasaulį.

Renginio dalyviai galės pabendrauti su psichikos sveikatos specialistais, užduoti rūpimus klausimus, gauti anonimines konsultacijas. Konsultacijas taip pat teiks vaikų ir suaugusiųjų psichiatrai psichoterapeutai iš Ukrainos (ukrainiečių kalba).

LR Sveikatos apsaugos ministerijos Psichikos sveikatos skyriaus specialistai supažindins su programėle „Pagalba sau“, kurioje galima rasti aktualią ir patikimą informaciją apie emocinę sveikatą bei prieinamą psichologinę pagalbą.

Renginio svečius pakviesime sukurti spalvingą linkėjimų medį. Visi norintieji galės ant spalvingų medžio lapelių parašyti palinkėjimą – padrąsinimą dvasinę krizę išgyvenančiam, negalios kamuojamam žmogui. Tikimės, kad nuoširdžių linkėjimų ir padėkos žodžių netrūks ir psichikos sveikatos srityje dirbantiems specialistams.

Meno terapija yra ne tik būdas geriau pažinti save, bet ir puiki priemonė, padedanti atkurti prarastas gyvenimo spalvas.
Šia socialine iniciatyva norime populiarinti meno terapijos paslaugas ir informuoti visuomenę apie meno terapeutų teikiamos pagalbos galimybes.

Organizatoriai

Psichikos sveikatos vadybos asociacija

Partneriai

LR sveikatos apsaugos ministerija
Lietuvos psichiatrų asociacija
Ambulatorinių psichikos sveikatos centrų asociacija
Psichikos sveikatos iniciatyva
Vilniaus dailės akademija

Pranešimą paskelbė: VšĮ Vilniaus miesto psichikos sveikatos centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-09-27 13:35
Sveikata, grožis, Medicina, farmacija
Prisegti failai
pasidalinti
atgal