Prezidentas pasveikino Vokietiją Vienybės dienos proga

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasveikino Vokietijos Federacinės Respublikos Prezidentą Franką Walterį Steinmeierį nacionalinės šventės – Vienybės dienos – proga ir palinkėjo šaliai vienybės ir visapusiškos gerovės metų.

Lietuvos vadovo sveikinime rašoma, kad Vokietija – strateginė Lietuvos partnerė ir sąjungininkė. Pasak Prezidento, sudėtingu visai Europai laikotarpiu Lietuvos ir Vokietijos kaip Europos Sąjungos partnerių ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos sąjungininkių susitelkimas nepaprastai svarbus.

„Esame dėkingi Vokietijai už svarų indėlį stiprinant Lietuvos saugumą. Sustiprintos sąjungininkių pajėgos Baltijos šalyse – viso Aljanso saugumo garantas, todėl labai džiaugiuosi Jūsų šalies sprendimu ir įsipareigojimu Vokietijos karinių pajėgų skaičių Lietuvoje padidinti iki brigados. Patikinu, kad Lietuva yra pasiruošusi sukurti būtiną infrastruktūrą ir teikti visą reikalingą priimančiosios šalies paramą“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Taip pat, šalies vadovo teigimu, vykstant žiauriam Rusijos karui Ukrainoje svarbu išlikti vieningiems, didinti visapusišką paramą Ukrainai ir kartu siekti griežto demokratinio pasaulio atsako Rusijai.

Prezidentas teigė tikintis, kad ateinančiais metais dar labiau stiprinsime abipusiškai naudingą ekonominį bendradarbiavimą, o prie dvišalių santykių plėtros prisidės nuoširdi žmonių draugystė ir bendros iniciatyvos mokslo, kultūros ir švietimo srityse.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-10-03 09:31
Tarptaut.santykiai
pasidalinti
atgal