Spalio 5 d., trečiadienio, spaudos konferencija Seime

2022 m. spalio 4 d. pranešimas žiniasklaidai  

SPAUDOS KONFERENCIJŲ SALĖJE

  

10 val.

įvyks Seimo nario Aurelijaus Verygos spaudos konferencija „Ar dėl išaugusių energijos sąnaudų gydymo įstaigose bus mažinami atlyginimai medikams?“

Lietuvai susiduriant su energetine krize ji skaudžiai paliečia ir Lietuvos gydymo įstaigas. Didžiausiose Lietuvos gydymo įstaigose vien sąskaitos už elektros energiją beveik pasiekė ar net perkopė milijoną eurų per mėnesį. Priimti sprendimai didinti paslaugų įkainius nėra pakankami, kad kompensuotų išaugusias išlaidas. O ir energetinės problemos neturėtų būti sprendžiamos Privalomojo sveikatos draudimo biudžeto rezervo sąskaita. Jis turi būti skiriamas naujoms paslaugoms ir vaistams kompensuoti. 2009 m. krizės metu priimti sprendimai nulėmė, kad teko mažinti darbo užmokestį medikams. Ar tai gali pasikartoti? Dabartiniais skaičiavimais nepriėmus tinkamų sprendimų gydytojo darbo užmokestis gali mažėti net keliais šimtais, o slaugytojos apie pusantro šimto eurų per mėnesį.
Apie šias problemas bus kalbama spaudos konferencijoje, kurioje savo skaičiavimus bei įžvalgas pristatys Lietuvos gydytojų sąjungos ir Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos prezidentai.

Dalyvauja: Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas Liutauras Labanauskas,
Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos prezidentas Kęstutis Štaras​.

 ***

 

Spaudos konferencija bus transliuojama tiesiogiai Seimo interneto svetainėje ir Seimo „YouTube“paskyroje „Atviras Seimas“.

Stebintiems transliacijas sudaryta galimybė užduoti klausimus nuotoliniu būdu. Nuoroda į klausimų uždavimo sistemą matoma tik spaudos konferencijos metu Seimo interneto svetainėje, renginių kalendoriuje atvėrus spaudos konferencijos langą.

Seimo interneto svetainėje galima rasti spaudos konferencijų įrašus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-10-04 16:46
Politika
Renginio pradžia
2022-10-5, trečiadienis10:00
Renginio vieta
Seimo Spaudos konferencijų salėje
pasidalinti
atgal