Prezidentas suteikė įgaliojimus Lietuvos ambasadorėms Italijoje ir Austrijoje

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį suteikė įgaliojimus Lietuvos nepaprastosioms ir įgaliotosioms ambasadorėms Italijoje Daliai Kreivienei ir Austrijoje Linai Rukštelienei.

Prezidentas susitikime su naujai paskirta ambasadore Italijoje Dalia Kreiviene pažymėjo Lietuvos ir Italijos bendradarbiavimo Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje svarbą. Valstybės vadovas  ekonominių ryšių stiprinimą, bendradarbiavimą mokslo ir inovacijų srityse išskyrė kaip vieną svarbiausių veiklos prioritetų, pabrėždamas gyvybės mokslų, inžinerinės pramonės, logistikos, energetikos sritis.

Prezidentas susitikime su ambasadore taip pat pabrėžė, kad svarbu skirti deramą dėmesį bendradarbiavimui istorinės atminties ir kultūros srityse, lietuvybės skatinimui bei darbui su  Italijoje gyvenančiais lietuviais.

Prezidentas su naujai paskirta ambasadore Austrijoje Lina Rukšteliene kalbėjosi apie politinį šalių bendradarbiavimą, 2024 metais minėsimą Austrijos ir Lietuvos diplomatinių santykių šimtmetį.

Susitikime taip pat aptartos Austrijos ir Lietuvos ekonominio bendradarbiavimo perspektyvos, ypač farmacijos, energetikos, finansinių technologijų , biotechnologijų ir inovacijų srityse. Dėmesio skirta santykių plėtrai mokslinių tyrimų ir kultūros sektoriuose.

Lietuvos ambasadorė Dalia Kreivienė turi 23 metų patirtį diplomatinėje taryboje – Užsienio reikalų ministerijoje ir Lietuvos diplomatinėse atstovybėse. Iki šiol dirbo Užsienio reikalų ministerijos Išorinių ekonominių santykių ir ekonominio saugumo politikos departamento direktore.

Lietuvos ambasadorė Lina Rukštelienė turi ilgametę diplomatinio darbo patirtį. Austrijoje yra dirbusi nuolatinėje atstovybėje prie tarptautinių organizacijų ir nuolatinėje atstovybėje prie ESBO. Nuo 2021 m. ėjo Užsienio reikalų ministerijos Strateginio valdymo ir analizės departamento direktorės pareigas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
2022-10-04 19:00