Seimo nario Dainiaus Kepenio pranešimas apie spaudos konferenciją „Nusivylę pareigūnai – kritinis įspėjimas valstybei“

2022 m. lapkričio 3 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 

Karas Ukrainoje reikalauja vis daugiau Lietuvos, kaip valstybės, resursų. Vis didesnis dėmesys skiriamas ne vidaus, o užsienio politikai. Nepaisant to, aktualios ir tų pačių valstybės resursų reikalaujančios socialinės, ekonominės ir vidaus saugumo problemos išlieka. Nepritariantys ir jas į viešumą keliantys Vyriausybės politikai susilaukia įvairių antivalstybinių epitetų. Ar tikrai visi, kurie reiškia pastabas dėl apleisto valstybės požiūrio į vidaus saugumą, nusipelno tokių etikečių?

Kaip teigia Seimo narys Dainius Kepenis, „jeigu pareigūnai turėtų galimybę streikuoti, jie jau seniai būtų paskelbę streiką. Gerai, kad jie laikosi duotos priesaikos ir visomis išgalėmis saugo mus. Pabandykime įsivaizduoti, kas įvyktų, jeigu valstybė juos prives iki tokios ribos, kada laikytis įstatymo taps nebeįmanoma, ir į savo darbo vietas neišeis visi policijos pareigūnai, pasieniečiai, ugniagesiai“. Vykstančios valstybės tarnybos reformos kontekste yra pastebima situacija, kada valstybė, negailėdama savo išteklių, rūpinasi globaliu saugumu, kovoja svetimus karus, nebegalvojama apie pavojus, kurie slypi mūsų pačių šalyje.

Lapkričio 3 d., ketvirtadienį, 10.30 valandą vyksiančioje Seimo spaudos konferencijoje bus aptariami visuomenės saugumu besirūpinančių pareigūnų iššūkiai, didėjanti takoskyra tarp to, kas reikalinga pareigūnams, ir Vyriausybės retorikos bei požiūrio į juos.

Spaudos konferencijoje dalyvauja:

Lietuvos policijos profesinės sąjungos vadovė Roma Katinienė,

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo vadovas Saulius Džiautas,

Vilniaus miesto policijos darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Vladas Sanda,

kiti pareigūnų profesinių sąjungų atstovai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2022-11-03 08:39
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal