Rež. Aido Giniočio kalėdinė premjera: intriguojantis detetektyvas ir smagios staigmenos

Gruodžio 4 d. įprastą Keistuolių teatro ramybę sudrebino netikėtas skambutis – dingo naujokė Meškutė Medutė (akt. Benita Vasauskaitė/ Justina Smieliauskaitė). Šią bylą drauge su didžiojoje salėje teatro susirinkusių mažųjų žiūrovų būriu tyrė nepaprastasis detektyvas D. Lapinas (akt. Eimantas Bareikis). Režisieriaus Aido Giniočio kalėdinėje premjeroje dėmesį kaustė spektaklio intriga, vienas po kito sekę netikėti siužetiniai vingiai. Mažieji žiūrovai džiaugėsi patirtu linksmu nuotykiu, o tėveliai vertinga spektaklio žinute.

„Detektyvo D. Lapino byla“ tai pagal rež. Aido Giniočio pjesę sukurtas detektyvinis spektaklis, kuriame narpliojama Meškutės dingimo byla. Detektyvui D. Lapinui, apklausus miško žvėrelius, atidžiai renkant įkalčius, po truputį ėmė aiškėti migloto nusikaltimo kontūrai… Mažieji žiūrovai tapo ne tik pasyvūs stebėtojai, bet ir aktyviai klausiant jų nuomonės, kviečiant kartoti įvairius judesius, galėjo patys pasijusti lyg tikri detektyvai. Pasibaigus spektakliui, kalėdinę nuotaiką sukūrė pasirodęs Kalėdų Senelis, jau tapęs malonia Keistuolių teatro tradicija. Tiesa, čia taip pat netrūko staigmenų – šį kartą Kalėdų Senelis pasiūlė leistis į dar vieną kalėdinį detektyvą...

Išeinantys mažieji žiūrovai dalinosi gausiais įspūdžiais bei pateikė visą puokštę argumentų, kodėl jiems patiko įvykusi premjera. Pavyzdžiui, devynerių metų Elzė buvo sužavėta D. Lapino personažu: „Lapinas geriausias, jei ne jis, nežinau, kaip viskas būtų pasibaigę“. Šešiametė Silvija simpatizavo broliams Kiškiams (akt. Jonas Šarkus ir Danas Kamarauskas/ Aurimas Bačinskas), nes „jie labai juokingi, visaip juokingai kalbėjo“. Kai kurie teatro lankytojai atkreipė dėmesį į scenografinius sprendimus. Septynerių metų Pijui patiko ekranas, simbolizavęs D. Lapino mąstymo kampelį: „jis priminė filmuką ar kokį tai žaidimą“. Estetinėms detalėms atidesnės akys užkliuvo ir už kostiumų pasirinkimo, kuriuos kaip ir scenografiją kūrė Ramunė Skrebūnaitė. Antai, aštuonmetė Viltė minėjo, kad jai ypač graži pasirodė Meškutės kuprinė, kadangi ji buvo jos mėgstamiausios, žalios spalvos.

Keistuolių teatras visą gruodžio mėnesį kvies jaunuosius žiūrovus bei jų tėvelius į „Detektyvo D. Lapino byla“ premjerą.

Pranešimą paskelbė: VšĮ Vilniaus keistuolių teatras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal