VERT suderino UAB Vilniaus kogeneracinės jėgainės investicijas

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) suderino UAB Vilniaus kogeneracinės jėgainės investicijas į Atliekų jėgainę. Investicijos susijusios su reguliuojama šilumos gamyba. Bendra investicijų vertė apie 21 mln. 207 tūkst. Eur.

Investicijos finansuojamos ES finansinės paramos, Europos investicijų banko paskolos ir bendrovės nuosavomis lėšomis.

Atliekų jėgainės projekto tikslas: mažinti komunalinių atliekų šalinimą sąvartynuose, plėtojant racionalų atliekų energinių išteklių naudojimą. Atliekų jėgainės įrenginys – kogeneracijos įrenginys naudoja po apdorojimo likusias,  netinkamas perdirbti ir energinę vertę turinčias atliekas.

UAB Vilniaus kogeneracinė jėgainė investavo į katilinių, vamzdynų įrengimą, garo katilų, siurblinių įsigijimą, technologinės paskirties įrangos įsigijimą. Investicijos yra susijusios su naujų objektų statyba, esamų objektų atnaujinimu ir modernizacija.

Atliekų jėgainėje per metus planuojama pagaminti apie 485,1 GWh šilumos energijos, kuri bus patiekta į Vilniaus miesto centralizuoto šilumos tiekimo sistemą.

Investicijos nedidins šilumos kainos vartotojams.

Išsamiai susipažinti su VERT 2023-01-26 posėdžio medžiaga galite ČIA.

Pranešimą paskelbė: Valstybinė energetikos reguliavimo taryba
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-01-26 15:53
Energetika
pasidalinti
atgal