„Sophos“ pristato pirmąją kibernetinio saugumo pramonės srityje valdomą aptikimo ir reagavimo (MDR) paslaugą

Pasaulinė kibernetinio saugumo inovacijų ir paslaugų lyderis „Sophos“, praėjusių metų pabaigoje paskelbė apie „Sophos“ valdomą aptikimo ir reagavimo (MDR) paslaugą su naujomis šioje srityje grėsmių aptikimo ir reagavimo galimybėmis. „Sophos“ yra vienas pirmųjų teikėjų, kuris į savo MDR sprendimą integravo trečiųjų šalių technologijų tiekėjų telemetriją, taip užtikrinant precedento neturintį matomumą ir kibernetinių grėsmių aptikimą įvairiose aplinkose. Įmonė taip pat pristatė „Sophos“ apsaugos nuo pažeidimų garantiją.

„Sophos“ atstovų teigimu, vienintelis būdas patikimai aptikti ir neutralizuoti kibernetines grėsmes yra nepertraukiamas kompiuterinių sistemų stebėjimas, veikiantis pagal įvairių šaltinių signalus bei naudojantis užpuolikų elgesio grėsmių žvalgybą. „Sophos“ MDR gali aptikti ir perimti neteisėtus veiksmus, kol jie nesukelia pažeidimo duomenims, nepaveikia duomenų išpirkos reikalaujančia programine įranga ar neįtakoja duomenų saugumo, konfidencialumo bei vientisumo kitokio pobūdžio žalinga veikla. Deja, kaip matyti iš „Sophos“ 2023 m. grėsmių ataskaitos, išpirkos reikalaujanti programinė įranga išlieka viena didžiausių kibernetinių nusikaltimų grėsmių organizacijoms. „Sophos“ atstovų teigimu, reaguojant į šią situaciją, įmonėje nuolat keliamas pramonės standartas, kaip teikti kritiškai svarbias MDR paslaugas, kad būtų padidintas matomumas, siekiant geresnio ir greitesnio grėsmių aptikimo bei reagavimo. „Kibernetinių grėsmių nuolat daugėja, todėl šios srities saugumas tapo pernelyg sudėtingas daugeliui organizacijų. Riboti organizacijų ištekliai, tokie kaip aukščiausio lygio saugumo darbuotojų trūkumas ar jų išlaikymas, taip pat laiko, skiriamo kibernetinių grėsmių stebėjimui bei reikalingų veiksmų užtikrinimui stoka – pagrindinės priežastys, kurios įtakos organizacijų, naudojančių MDR paslaugas, skaičiaus augimą ateityje. „Sophos“ MDR – tai ekspertų, kurie specializuojasi aptikti ir reaguoti į kibernetines atakas, paslauga, padedanti efektyviai valdyti saugumo procesus 24/7. Teikdami šią paslaugą, savo klientams galime pasiūlyti ekonomiškai naudingesnius sprendimus“, – įsitikinęs „Sophos“ technologijų vadovas Per Söderqvist.

Pramonėje pirmaujanti aptikimo ir reagavimo paslauga

„Sophos“ yra vienas pirmųjų saugumo sprendimų teikėjų, vykdantis MDR paslaugas tiek savo gaminių portfelyje, tiek galutinių naudotojų įdiegtose saugos sistemose. Šiam tikslui buvo sukurta „Sophos Marketplace“ – atvira, daugiau nei 75 technologijų integracijos ekosistema, leidžianti „Sophos“ MDR ekspertams greičiau ir tiksliau aptikti ir pašalinti bei sustabdyti atakas, neatsižvelgiant į esamus klientų saugos sprendimus.

Daugiau kaip 13 000 organizacijų jau naudojasi „Sophos“ MDR paslauga, skirta grėsmių paieškai, aptikimui ir reagavimui, kurią ekspertų komanda atlieka 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę. Šiuo metu galima įsigyti naujausią pasiūlymą su trečiųjų šalių integravimo galimybėmis, o paslauga pritaikoma naudojant skirtingus lygius ir reagavimo į grėsmes parinktis, todėl klientai gali pasirinkti, ar „Sophos“ MDR operacijų komanda vykdytų visapusišką reagavimą į incidentus, teiktų bendradarbiavimo pagalbą esant patvirtintoms grėsmėms, ar pateiktų išsamius įspėjimus organizacijų atstovams, kad jų saugos operacijų komandos galėtų tvarkytis pačios.

„Sophos“ apsaugos nuo pažeidimų garantija

„Sophos“ savo MDR klientams taiko „Sophos“ apsaugos nuo pažeidimų garantiją, padengiančią iki 1 mln. JAV dolerių paslaugos veikimo atstatymo išlaidų, jeigu paslaugai nesuveikus būtų pažeisti klientų, naudojančių „Sophos MDR Complete“ paketą, kompiuteriai. Ši „Sophos“ garantija automatiškai įtraukiama į visus „Sophos MDR Complete“ pirkimus ir kasmetinius prenumeratų atnaujinimus.

„Sophos“ įmonę atstovaujančio kibernetinių saugumo ir inovatyvių infrastruktūros sprendimų pridėtinės vertės distributoriaus Baltijos šalyse „Hermitage Solutions“ vadovo Pauliaus Čeponio teigimu, vis daugiau organizacijų investuoja į kibernetinio saugumo sprendimus. „Sophos“ siūlomos paslaugos – tai  inovatyvus sprendimas, sujungiantis žmogaus patirtį su efektyviomis technologijomis ir pažangiais dirbtiniu intelektu paremtais mašininio mokymosi modeliais, ko pasekoje kibernetinių grėsmių stebėjimas ir aptikimas vykdomas nuolat ir itin greitai, kas yra būtina siekiant užkirsti kelią kibernetinėms grėsmėms“ – teigia P. Čeponis.

„Hermitage Solutions“ yra pasirengusi pakonsultuoti organizacijas sprendimų, padedačių užtikrinti kibernetinio saugumo poreikius rinkoje, tokių kaip „Sophos“ MDR, klausimais.

„Sophos“ – aukščiausią saugumą užtikrinančių kibernetinio saugumo sprendimų gamintojas. Sophos esminis bruožas – paprastumas, kuris perteikiamas, suteikiant klientams visapusišką tinklo ir darbo vietų apsaugą. „Sophos“ produktai naudojami daugiau kaip 150 šalių. Šimtai milijonų žmonių ir organizacijų, tokių kaip Pixar, Under Armour, Northrop Grumman, Xerox, Ford, Avis, Toshiba, jau pasirinko „Sophos“.

„Hermitage Solutions“ – kibernetinių saugumo ir inovatyvių infrastruktūros sprendimų pridėtinės vertės distributorius Baltijos šalyse. Pirmieji kompanijos biurai 1996 m. įsteigti Prancūzijoje, 2006 m. – Baltijos regiono būstinė Vilniuje, 2015 m. – Rygoje. Sprendimus į rinką kompanija tiekia per partnerius – IT bendroves, integratorius ir kt. „Hermitage Solutions“ atstovauja daugiau kaip 30 gamintojų, kurių sprendimai padeda užtikrinti kibernetinio saugumo poreikius rinkoje. Tarp pagrindinių technologijų – ugniasienės, IPS/IDS sistemos, virtualūs privatieji tinklai (VPN), prevencija prieš kenkėjiškas programas, WEB aplikacijų ir e. pašto saugumo sistemos, šifravimo sprendimai, duomenų nutekinimo prevencijos sprendimai (DLP), debesijos apsauga ir kt.

Pranešimą paskelbė: Hermitage Solutions, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-02-23 10:23
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal