„DS Smith Packaging Lithuania“ investavo 9 mln. eurų į naujus tvarių pakuočių sprendimus

Siekdama prisidėti prie plastiko vartojimo mažinimo, bendrovė „DS Smith Packaging Lithuania“ įgyvendino 9 mln. eurų investiciją ir 25 proc. padidino gamybos pajėgumus. Investicijų projektą baigusi bendrovė siūlo daugiau tvarių alternatyvų plastiko pakuotėms.

Vilniuje įsikūrusi pakuočių gamintoja „DS Smith Packaging Lithuania“ 9 mln. eurų investicijomis tikisi sustiprinti tvarių pakuočių sprendimų tiekimo lyderės poziciją, nes klientams suteiks daugiau galimybių rinktis plastiko pakuočių alternatyvas ir didinti tvarumą.

„Lengvai perdirbamų pakuočių paklausa rinkoje nuolat auga, nes vis daugiau verslų nori būti žiedinės ekonomikos dalimi ir puoselėti tvarumą. Todėl ėmėmės pokyčių, kurie klientams atveria naujų perdirbamų pakuočių sprendimų, padeda optimizuoti sąnaudas, taip pat padidina mūsų pačių veiklos tvarumą bei efektyvumą. Naujausia aplinkai draugiška, skaitmeninė ir itin automatizuota gofruoto kartono gamybos linija atskleidžia daugybę modernios įrangos, inovatyvių metodikų ir šiuolaikinių pramonės technologijų privalumų, iš kurių vienas svarbiausių yra didesnė supakuotų produktų sauga – esminis maisto pramonės prioritetas“, – teigia „DS Smith Packaging Lithuania“ gamyklos direktorius Paulius Aleksandravičius.

Gamybos linijoje įrengta speciali sistema, kuri atskiria garus nuo kondensato, todėl gaunamas 15 proc. didesnis efektyvumas, nes garai gali būti naudojami pakartotinai. Pasak P. Aleksandravičiaus, naujoji technologija sustiprins įmonės konkurencingumą ir gerokai padidins produktyvumą. Stambi investicija Lietuvoje yra kompleksinės investicijų į pažangiąsias technologijas ir pajėgumus programos dalis, kuria siekiama diegti patrauklias inovacijas ir teikti rinkai aukščiausios kokybės produktus.

Bendrovės „DS Smith“ Rytų Europos regiono vykdomasis direktorius Reinier Schlatmann pastebi: „56 proc. vartotojų siekia sumažinti naudojamo plastiko kiekį ir vis dažniau renkasi įmones, kurios prisiima šį įsipareigojimą. Esame pirmaujanti tvarių pakuočių sprendimų tiekėja, todėl mums yra strategiškai svarbios investicijos į moderniausias technologijas, kurios skatina inovacijas ir suteikia daugiau galimybių sumažinti probleminio plastiko vartojimą. Pasitelkdami šiuolaikines technologijas, gerokai padidinome savo pajėgumus tiekti klientams aukščiausios kokybės ekologiškų pakuočių sprendimus. Esame pasiryžę dirbti su klientais, kuriems priimtinos mūsų vertybės ir kurie teikia pirmenybę tvarumui“.

Naujausia investicija sprendžia itin aktualius produktų saugos klausimus, nes automatizavimo ir dirbtinio intelekto sprendimai leidžia sumažinti mikrobiologinio užterštumo riziką. Dėl to naujosios technologijos ypač patrauklios maisto gamybos sektoriaus klientams, teikiantiems pirmenybę pakuočių saugai ir kokybei.

„DS Smith Packaging Lithuania“ – vienintelė gofruoto kartono ir pakuočių gamintoja Baltijos šalyse, atitinkanti „BRC Packaging“ Visuotinio pakuočių ir pakavimo medžiagų standarto reikalavimus ir pelniusi AA lygio sertifikatą. Dėl to įmonę renkasi stambūs tarptautiniai klientai, kuriems reikalinga atitiktis aukščiausio lygio „BRC Packaging“ standartui. Bendrovės politika ir gamybos procesai atspindi jos įsipareigojimą tausoti aplinką: visos gamybos atliekos perdirbamos ir pakartotinai panaudojamos, o naujų žaliavų sunaudojama tik 6–7 procentai.

Apie „DS Smith Packaging Lithuania“

„DS Smith Packaging Lithuania“ yra pirmaujanti tvarių gofruoto kartono pakuočių sprendimų tiekėja, priklausanti tarptautinei kompanijai „DS Smith“. Vilniuje įsikūrusi gamintoja atlieka svarbų vaidmenį tiekimo grandinėje tokiuose sektoriuose kaip: greito apyvartumo prekės (FMCG), el. prekyba ir pramoninės prekės. Bendrovė vykdo veiklą Lietuvoje jau daugiau kaip 60 metų, joje dirba daugiau kaip 200 darbuotojų.

Apie „DS Smith“

„DS Smith“ – tvarių pakuočių sprendimų tiekimo lyderė, turinti popieriaus gamybos ir perdirbimo (angl. recycling) padalinius visame pasaulyje. Ji atlieka vieną iš svarbiausių vaidmenų įvairių sektorių, įskaitant el. prekybos, greito apyvartumo ir pramoninių prekių, vertės grandinėje. Siekdama savo veiklos tikslo „Pakuočių pritaikymas kintančiam pasauliui“ ir įgyvendindama tvarumo strategiją „Now and Next“, „DS Smith“ yra pasiryžusi pirmauti perėjimo prie žiedinės ekonomikos srityje, o savo klientams ir platesnei visuomenei teikti daugiau žiedinio dizaino pakuočių sprendimų, skirtų pakeisti probleminį plastiką, mažinti anglies pėdsaką tiekimo grandinėse ir teikti novatoriškų perdirbimo sprendimų. Tarptautinės bendrovės „DS Smith“ pagrindinė būstinė yra įsikūrusi Londone. Bendrovė priklauso FTSE 100, veikia 34 šalyse, joje dirba apie 30 000 žmonių ir ji yra Ellen MacArthur fondo strateginė partnerė. Jos istorija siekia XX a. penktajame dešimtmetyje Smithų šeimos pradėtą dėžių gamybos verslą. Šiaurės Amerikoje, Atlantoje, veikia 15 gamybos, popieriaus ir perdirbimo padalinių, kuriuose iš viso dirba daugiau kaip 2 000 darbuotojų. „DS Smith“ savo tvarios veiklos ir metinėse ataskaitose kasmet praneša apie savo pažangą įgyvendinant klimato kaitos tikslus. 

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-03-15 15:07
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal