7 pagrindiniai sėkmingų investuotojų įpročiai: nuo diversifikavimo iki balansavimo

Kuo sėkmingi investuotojai išsiskiria iš kitų? Remiantis „Freedom Finance Europe“ atliktais tyrimais ir analize, sėkmingi investuotojai turi bendrų įpročių, kurie lemia jų finansinę sėkmę. Maksimas Manturovas, „Freedom Finance Europe“ investicinių tyrimų vadovas, išskiria 7 svarbiausius sėkmingų investuotojų įpročius ir pateikia įžvalgų apie kiekvieną iš jų.

  1. Reguliarus investavimas. Sėkmingi investuotojai supranta sudėtinio investavimo galią ir investuoja reguliariai, nesvarbu, ar tai būtų sistemingas investavimo planas, ar kiekvieną mėnesį atidedama dalis pajamų. Maksimas Manturovas sako: „Reguliarus investavimas yra vienas iš turto kūrimo raktų. Ilgą laiką nuosekliai investuodami nedideles sumas, investuotojai ilgainiui gali pasiekti didelį pelną“.
  2. Turėkite ilgalaikę perspektyvą. Sėkmingi investuotojai turi ilgalaikę perspektyvą ir supranta, kad investavimas yra maratonas, o ne sprintas. Pasak M. Manturovo, investavimas turint ilgalaikę perspektyvą yra labai svarbus siekiant finansinių tikslų. Sutelkę dėmesį į ilgalaikę perspektyvą, investuotojai gali atlaikyti trumpalaikius rinkos svyravimus ir ilgainiui gauti naudos iš kaupimo.
  3. Investicijų įvairinimas. Sėkmingi investuotojai diversifikuoja savo investicijas į įvairias turto klases, sektorius ir geografines teritorijas, kad sumažintų riziką ir padidintų grąžą. M. Manturovas aiškina: „Diversifikavimas yra labai svarbus portfelio rizikai valdyti. Paskirstydami investicijas tarp skirtingų turto klasių ir sektorių, investuotojai gali sumažinti bet kurios vienos investicijos poveikį visam portfeliui“.
  4. Būkite informuoti. Sėkmingi investuotojai nuolat informuojami apie rinkos tendencijas, ekonominius rodiklius ir savo investicijų rezultatus. „Norint priimti pagrįstus investicinius sprendimus, labai svarbu būti informuotiems, - sako M. Manturovas. - Investuotojai, kurie nuolat informuojami apie rinkos tendencijas ir ekonominius rodiklius, turi geresnes galimybes priimti pagrįstus sprendimus dėl savo investicijų.“
  5. Turėkite planą. Sėkmingi investuotojai turi aiškų investavimo planą, kuris atitinka jų finansinius tikslus, toleruojamą riziką ir laiko horizontą. „Aiškus investavimo planas padeda investuotojams neatsilikti ir išvengti emocinių sprendimų, - aiškina M. Manturovas. - Gerai apibrėžtas planas gali padėti investuotojams susitelkti į ilgalaikius tikslus ir priimti racionalius investicinius sprendimus.“
  6. Venkite emocinių sprendimų. Sėkmingi investuotojai vengia priimti emocinius sprendimus ir, priimdami investicinius sprendimus, daugiausia dėmesio skiria faktams ir duomenims. „Emocinis sprendimų priėmimas gali lemti impulsyvius sprendimus, kurie gali turėti neigiamos įtakos portfeliui, - sako M. Manturovas. - Sėkmingi investuotojai supranta, kaip svarbu išlikti drausmingiems ir vengti emocinių sprendimų.“
  7. Portfelio subalansavimas. Sėkmingi investuotojai reguliariai subalansuoja savo portfelį, kad išlaikytų norimą turto paskirstymą ir sumažintų riziką. „Norint išlaikyti gerai diversifikuotą portfelį, labai svarbu jį subalansuoti, - sako M. Manturovas. - Reguliariai perbalansuodami investuotojai gali užtikrinti, kad jų portfelis atitiktų jų investavimo tikslus ir rizikos toleranciją.“

„Freedom24“ yra investicinė platforma, skirta prekybai vertybiniais popieriais, akcijomis, fondais ir kt., tinkanti išmaniesiems telefonams ir planšetiniams kompiuteriams su „iOS“ ir „Android“ operacinėmis sistemomis. Ją sukūrė Europos finansų maklerio įmonė „Freedom Finance Europe Ltd“, priklausanti holdingui, kurio akcijos kotiruojamos Nasdaq biržoje. Įmonė turi biurus Jungtinėse Valstijose, Vokietijoje, Ispanijoje, Graikijoje, Prancūzijoje, Kipre, Kazachstane, Lenkijoje, Ukrainoje, Azerbaidžane ir Armėnijoje. Netrukus bendrovė planuoja atidaryti biurą Taline.

Pranešimą paskelbė: PR Service (UAB PIAR)
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-03-21 10:34
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal