Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ pranešimas: „Demokratai piktinasi Agnės Bilotaitės darbu: vyksta tragiškos avarijos, o ministrė tyli“

2023 m. balandžio 19 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

 

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijos Seime atstovai, reaguodami į šį mėnesį žmonių mirtimi pasibaigusias ir Lietuvą sukrėtusias automobilių avarijas, trečiadienį kreipėsi į vidaus reikalų ministrę Agnę Bilotaitę ir Policijos generalinį komisarą Renatą Požėlą. Parlamentarams nesuprantama šių institucijų vadovų tyla, kai kone kasdien šalyje vyksta tragiškos avarijos.

Seimo nariai prašo A. Bilotaitės ir R. Požėlos atsakyti, kokių veiksmų iki šiol ėmėsi, kad būtų stiprinami saugumas ir eismo įvykių prevencija Lietuvos keliuose.

„Jau nebe pirma viešojo saugumo situacija, kuomet vidaus reikalų ministrė Agne Bilotaitė nesusitvarko. Negana to, vykstant skaudžioms automobilių avarijoms, mes pasigendame ministrės viešai išsakytos pozicijos. Atrodo, kad jai lengviau tylėti, nei paaiškinti visuomenei, kas yra daroma, jei apskritai daroma, kad tokių įvykių būtų kuo mažiau mūsų šalyje“, – teigia Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Algirdas Butkevičius.

Kreipimesi prašoma atsakyti, kiek 2023 metais Lietuvoje jau įvyko eismo įvykių, pasibaigusių žmonių mirtimi, ir kiek iš viso žmonių juose žuvo. Seimo nariai taip pat kelia klausimą, kaip dažnai vyksta vairuotojų blaivumo kontrolė, kokios kitos saugumo priemonės ir kaip dažnai jos taikomos Lietuvos keliuose, ir kokie veiksmai numatyti įgyvendinti artimiausiu metu mažinant avaringumą.

Demokratai prašo vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės nesidangstyti tyloje, o viešai išsakyti savo poziciją dėl šalį sukrėtusių avarijų.

Pridedama Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. Ilona Šilenkova).

Daugiau informacijos:

Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ referentas (atstovas spaudai)

Kęstutis Butvydas

El. p. kestutis.butvydas@lrs.lt, mob. 8 612 22 573

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-04-19 14:59
Teisėsauga, teisėtvarka, Politika
pasidalinti
atgal