Seimo narės Agnės Širinskienės pranešimas: „Mišri Seimo narių grupė pranešė dirbanti opozicijoje“

2023 m. balandžio 25 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Iš 11 parlamentarų sudaryta Mišri Seimo narių grupė grupė informavo Seimą, kad nuo 2023 m. balandžio 25 dienos mišri grupė priklauso opozicijai. Šį sprendimą mišri grupė priėmė rytiniame Seimo narių pasitarime.

„Priimdami sprendimą vadovavomės Statuto 26 straipsnio 3 dalimi, nustatančia, kad „Mišri Seimo narių grupė, kurią sudaro ne mažiau kaip 7 Seimo nariai, turi visas šiame statute nustatytas frakcijos teises“ ir 41 straipsnio 1 dalimi, suteikiančia Seimo frakcijai teisę pasiskelbti opozicine. Šis sprendimas leis mišriai grupei labiau prisidėti prie Seimo veiklos, formuoti opozicines darbotvarkes. Juo labiau kad su kolegomis iš esmės ir iki šiol de facto dirbame opozicijoje. Tad mūsų bendras pareiškimas tik sutvarko juridinius aspektus“, – sako Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

Pasak Mišrios Seimo narių grupės seniūnės pavaduotojos Ritos Tamašunienės, mišri grupė sieks dialogo su kitomis Seimo frakcijomis ir konstruktyviai oponuos valdančiajai daugumai, rems ir teiks teisės aktų projektus, užtikrinančius nuoseklią Lietuvos regionų raidą, socialinę ir ekonominę valstybės piliečių gerovę.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-04-25 10:17
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal