6 Įdomūs faktai apie seifus

Seifai yra saugumo priemonės, naudojamos laikyti ir apsaugoti vertingus daiktus, dokumentus ir pinigus nuo vagysčių, gaisro ir kitų nelaimių. Tačiau ne visi žino, kad seifai turi įdomių faktų ir įdomių istorijų, susijusių su jais. Šiame straipsnyje aptarsime kai kuriuos iš jų.

  1. Seniausias seifas pasaulyje yra per 400 metų senumo. Jis priklausė Vokietijos piligrimui ir laikomas Merzburge ir yra žinomas kaip Moseley seifas (angl. Moseley Safe). Jis buvo pagamintas 1787 m. Didžiojoje Britanijoje. Seifas yra pagamintas iš vario ir žalvario, o jo spyna yra mechaninė.
    Moseley seifas yra gana nedidelis - jo vidaus išmatavimai yra tik 44 cm pločio, 33 cm ilgio ir 33 cm aukščio. Tačiau seifo storis yra apie 25 cm, todėl jis yra gana sunkus - sveria apie 140 kg.
  2. Modernūs elektroniniai seifai šiais laikais gali būti suprogramuojami taip, kad atpažintų prieigos kodą arba kortelę, piršto antspaudą. Jie taip pat gali būti nustatyti taip, kad po tam tikro bandymų skaičiaus seifas automatiškai užsidarytų.
  3. Seifų stiprumas yra labai svarbi jų savybė, nes seifai dažniausiai yra naudojami kaip apsauga nuo vagysčių, įsilaužimų ar kitų pavojaus šaltinių. Apsaugos lygis priklauso nuo kelių faktorių, įskaitant seifo konstrukciją, naudojamų medžiagų ir saugos mechanizmų.
    Seifai dažniausiai būna pagaminti iš plieno, bet kai kurie seifai yra padengti ir papildomai sustiprinti keramika, granitu ar betonu. Šios medžiagos suteikia papildomą apsaugą nuo ugnies, smūgių ir pjūvių.
  4. Seifai gali būti specialiai pritaikyti tam tikroms vertingų daiktų kategorijoms. Pavyzdžiui, yra seifų, skirtų laikyti suvenyrus, brangių monetų kolekcijoms, arba seifų, kuriuose galima laikyti retus ginklus.
  5. Kaip ir dauguma technologijų, seifai taip pat yra pažeidžiami įsilaužiant naudojant naujausias technologijas. Profesionalūs vagys gali naudoti specialius įrankius, kad atidarytų seifą. 
    Viena iš įsilaužimo priemonių yra šaltasis pjūvis. Tai yra specialus pjūklas, naudojamas pjauti metalą. Nusikaltėliai naudoja šį prietaisą, kad supjaustytų seifo sienas arba stogą, arba kad išpjautų angas spynos sistemai.
    Elektroniniai seifai gali būti atakuojami elektromagnetinėmis impulsų generavimo priemonėmis. Šios priemonės gali sukurti elektromagnetinį lauką, kuris gali paveikti elektroninę spynos sistemą arba atsargumo mechanizmus, kad seifas būtų atidarytas.
  6. Vienas iš brangiausių seifų pasaulyje yra Döttling Colosimo Double Wing, kurio kaina siekia net 1,8 milijono dolerių. Šis seifas yra rankų darbo ir pagamintas iš aukštos kokybės materialų, tokių kaip titaninis ir aukso sluoksniai. Dizainas yra itin unikalus ir modernus, tuo tarpu vidaus erdvė yra pritaikyta laikyti vertingas vertybes ir juvelyrinius dirbinius.
Pranešimą paskelbė: UAB Market Rats
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-04-25 13:21
Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal