Motinos dienos proga – 65 tonos „Maximos“ meistrų tortų, 16 vilkikų gėlių ir vis populiaresnė dovana mamai – laikas sau

Sveikindami mamas, šalies gyventojai kasmet įsigyja vis daugiau tortų. Augančią tortų paklausą per Motinos dieną fiksuojantis lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“, šiai progai šiemet jų ruošia 65 tonas – tai ketvirtadaliu daugiau nei Velykoms ir beveik penktadaliu daugiau nei pernai. Tiesa, prekybos tinklo atstovai pastebi, kad pirkėjai vis dažniau mamas palepina ne tik konditerijos gaminiais ir gėlėmis, bet ir nematerialiomis dovanomis – pavyzdžiui, bent dienai perima namų ruošos darbus.

Šiemet pasirinkti galima net iš 60 naujų skonių

Anot prekybos tinklo atstovų, tradiciškai, artėjant Motinos dienai ir pirmąjį gegužės savaitgalį, pastebimai išauga „Maximos“ meistrų pagamintų tortų pardavimai. Brigita Baratinskaitė, „Maxima“ Maisto gamybos vadovė, skaičiuoja, kad po Kalėdų tai antra šventė, kai šalies gyventojai suvalgo tokį kiekį tortų.

„Atsižvelgdami į pirkėjų poreikius ir norą palepinti mamas mūsų jau daugiau nei 25-erius metus gyvuojančios „Meistro kokybės“ tortais ir konditerijos gaminiais, Motinos dienai šiemet ruošiamės dar stipriau – gaminame apie 65 tonas įvairiausių tortų. Tai apie 10 tonų daugiau nei pernai ir net penktadaliu daugiau nei gaminome Velykoms“, – vardija B. Baratinskaitė.

Reaguojant į pirkėjų įpročius ir naujausias tendencijas, nuolat plečiamas „Meistro kokybės“ asortimentas: nuo praėjusios Motinos dienos, pirkėjams pristatyti 25 nauji tortai, 22 plokštainiai bei vyniotiniai ir 13 pyragaičių rūšių. „Asortimentą papildėme ir vis paklausesniais, veganams tinkamais konditerijos gaminiais, taip pat tortais be miltų, tad šiemet pirkėjai savo mamas galės palepinti ir sveikatai palankesniais saldumynais“, – priduria maisto gamybos ekspertė B. Baratinskaitė.

Populiariausių „Maximos“ meistrų tortų dešimtuke rikiuojasi tortas su maskarponės sūriu, tortas „Juodoji rožė“, taip pat „Napoleonas“, sūrio tortas su karamele „Snikeris“, „Griliažinis“ tortas ir kt. Dažniausiu pasirinkimu konditerijos gaminių kategorijoje ir toliau išlieka klasika tapęs „Kuršėnų“ vyniotinis su varške, plokštainiai su maskarponės, karamelės bei vyšnių įdarais, topinių pozicijų neužleidžia ir vyniotinis „Rojus“, pyragas „Tinginys“ ir kt.

50-ies tulpių puokštė ir geriausia dovana – poilsis 

Pasak Mariaus Tilmanto, „Maxima“ Pirkimų departamento direktoriaus, pernai per Motinos dieną „Maximose“ daugiausiai nupirkta tulpių, rožių, gvazdikėlių, gerberų puokščių, lauko gėlių rododendrų bei hortenzijų ir po šventės dar ilgai džiuginančių vazoninių gėlių – orchidėjų.

„Šiemet Motinos dienos proga į prekybos tinklo parduotuves bus atvežta 16 vilkikų gėlių – tai apie 140 000 įvairių puokščių. Stebėdami augančią skintų tulpių paklausą prekybos tinkle ir tai, kad per šventes pirkėjai renkasi didesnes puokštes, šiemet Motinos dienai paruošėme 50 vnt. tulpių puokštes”, - skaičiuoja M. Tilmantas.

Tiesa, prekybos tinklo duomenimis, artėjant šventiniam savaitgaliui, pirkėjai vis dažniau dairosi ne tik konditerijos gaminių ir gėlių. Įdomu tai, kad šiuo laikotarpiu ūgteli ir įvairių namams skirtų prekių pardavimai. Prekybos tinklo atstovai pastebi, kad Lietuvoje prigyja ir užsienio šalių tradicijos. Pavyzdžiui, gyventojai šią ypatingą dieną mamoms leidžia atsipūsti, pasmaližiauti ir skirti laiko sau, kol patys iš jų perima namų ruošos darbus.

Dėmesys ir amžinojo poilsio išėjusioms mamoms 

Motinos dienos proga gyventojai nepamiršta ir į amžinybę iškeliavusių mamų – iš anksto pasirūpina žvakėmis, kurių poreikis, kaip pastebi prekybos tinklo atstovas, šiuo laikotarpiu ženkliai išauga.

„Pastebime, jog artėjant pirmajam gegužės sekmadieniui, kapų žvakių parduodamas kiekis išauga bent tris kartus. Matyti, jog vis dažniau, rinkdamiesi kapų žvakes, pirkėjai atkreipia dėmesį ne tik į jų degimo valandų skaičių ar estetiką, bet ir tvarumą – vis didesnio susidomėjimo sulaukia žvakės stikliniuose indeliuose, taip pat kapų žvakės įdėklai – papildymai“, - pastebi M. Tilmantas.

Pranešimą paskelbė: UAB Headline Agency
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-03 11:23
Prekyba, Laisvalaikis, pramogos
Prisegti failai
pasidalinti
atgal