Asociacijos Vilniaus Moterų namai pilietinė gatvės akcija Stabdykime smurtą prieš moteris! Ratifikuokime Stambulo konvenciją

Asociacija Vilniaus Moterų namai 2023 metų gegužės 4 d. nuo 12 iki 13 val. Nepriklausomybės aikštėje kviečia į pilietinę gatvės akciją Stabdykime smurtą prieš moteris! Ratifikuokime Stambulo konvenciją.

Akcijos tikslas – paskatinti Seimą ratifikuoti Konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevencijos ir kovos su juo (Stambulo konvencija, 2011). Lietuva ją pasirašė 2013 m., o 2018 m. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pateikė Konvenciją Seimui ratifikuoti.

Tikimės, kad šios kadencijos Seimas šią užduotį pagaliau įvykdys.Stambulo Konvencija apjungia į vieną darnią visumą prevenciją, apsaugą nuo smurto ir specializuotos kompleksinės pagalbos teikimą nukentėjusiesiems, baudžiamąjį kaltųjų persekiojimą ir suderintas politikos priemones, skirtas šiems tikslams pasiekti.Akcija skiriama Abiejų Tautų Respublikos Gegužės 3-iosios Konstitucijai - pirmajai Europoje ir antrajai pasaulyje rašytinės konstitucijos, įtvirtinusios esminę valstybės valdymo reformą ir paklojusios pamatus naujai pilietinei Lietuvos ir Lenkijos visuomenei formuotis, minėjimui, primenant, jog moters teisės yra visuotinos ir nedalomos žmogaus teisės, o mūsų visų gerovė, valstybės ekonominis ir politinis stabilumas, tolydi visuomenės plėtra ir piliečių laimės indeksas priklauso nuo moterų padėties ir savijautos visuomenėje. To pasiekti negalime neįveikus kraštutinės moterų diskriminacijos formos – vyrų smurto prieš moteris visuomenėje ir šeimoje.

Kviečiame prisijungti ir dalyvauti, nes tik turint teisingą informaciją apie Stambulo konvencijos turinį, Konvencijos tikslus ir uždavinius, galime veiksmingai pasipriešinti radikaliosios dešinės propagandinei melagienų kampanijai, kaip žinia, finansuojamai putino oligarchų, nukreiptai prieš svarbiausias demokratines vertybes, lyčių demokratiją įskaitant.Pilietiškai aktyvius asmenis ir organizacijas kviečiame dalyvauti akcijoje gegužės 4 d., kurios metu kviesime nusifotografuoti su akcijos šūkiais ir taip išreikšti paramą smurto prieš moteris įveikimui. Fotografijos bus viešinamos socialiniuose tinkluose taip išreiškiant piliečių valią ginti ir įtvirtinti moterų teises kaip visuotinas ir nedalomas žmogaus teises.Būkime kartu!

Pranešimą paskelbė: Vilniaus Moterų namai
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-03 18:00
Teisėsauga, teisėtvarka, ES
Renginio pradžia
2023-05-4, ketvirtadienis12:00
Renginio pabaiga
2023-05-04
Renginio vieta
Nepriklausomybės aikštė
pasidalinti
atgal