Moterų choras „Liepos“: dainomis sveikiname mylimą Vilnių su 700-uoju jubiliejumi

Renginio tipas: Koncertas
Renginio data: ketvirtadienis, 2023 gegužės 11
Renginio pradžia: 18:30
Renginio vieta: Vilniaus rotušė

Dainomis Lietuvoje ir pasaulyje sostinę garsinantis Vilniaus kultūros centro moterų choras „Liepos“ sveikina Vilnių su 700-uoju jubiliejumi – gegužės 11 d. kviečia susitikti Vilniaus rotušėje. Koncerte „O Vilniuj žydi Liepos“ skambės  „Liepų“ ir Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ Jaunių choro atliekamos dainos iš šių kolektyvų aukso fondo.

„Jau seniai kirbėjo mintis surengti koncertą, kur skambėtų kūriniai iš „Liepų“ repertuaro lobyno. Choro repertuare daug kūrinių, kurie yra kartojami vėl ir vėl. Ir jie nenusibosta. Jų besiklausant kaskart atgimsta prisiminimai – vaikystė, jaunystė, brandos metai. Lyg ir simboliška. Išgražėjęs, išaugęs mūsų gimtasis Vilnius dainose vėl mums grįžta prisiminimais“, – sako Vilniuje gimusi ir senamiestyje augusi moterų choro „Liepos“ meno vadovė ir dirigentė Audronė Steponavičiūtė-Zupkauskienė.

Koncerto „O Vilniuj žydi liepos“ metu skambės St. Šimkaus, M. K. Čiurlionio, Br. Kutavičiaus, V. Miškinio, V. Augustino, H. L. Haßler, O. di Lasso  ir kt. kompozitorių choriniai kūriniai.

Daugybė moterų choro „Liepos“ repertuaro kūrinių primena ne tik Vilnių. Kai kurie iš jų turi didelę sąšauką su Vilniuje patirtais įvykiais ar išgyventais jausmais.

„Kai po gastrolių grįžtame su choru namo, į Vilnių, dažniausiai bėgu į senamiestį. Visada jo labai pasiilgstu. Patinka pasėdėti kavinukėje – ypač lauke, vėl pajusti ypatingą senamiesčio aurą, žvelgti į praeivius – vietinius ir svečius, pajusti jų nuotaikas. Man Vilniaus senamiestis – gražiausias!“ – pasakoja choro vadovė Audronė Steponavičiūtė-Zupkauskienė. Tad šiame koncerte Vilnius ypač ryškiausiai skambės Vytauto V. Barkausko ir Viktorijos Barkauskienės  dainoje „Senos gatvės“. Taip pat visiems gerai žinomoje Tomo Leiburo ir Dalios Teišerskytės dainoje „Vilniaus rytas“.

Sveikinimų Vilniui koncerte taip pat pasirodys ir Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ Jaunių choras – jaunoji „Liepų“ karta, kuri kartu atliks 5 dainas.

PROGRAMA

Atlieka „Liepos“

Kęstutis Daugirdas                                                       „Užaugo liepa“, lietuvių liaudies daina

Stasys Šimkus                                                               „Ūžia girelė“, lietuvių liaudies daina

Andrejs Jurjans                                                             „Vėjeli, pūsk“, latvių liaudies daina

Hanß Leo Haßler                                                          „Šokis“

Robert Schumann                                                         „Namelis prie jūros“

Zigmas Venckus                                                            „Ant aukšto kalnelio“, lietuvių liaudies daina

Laimis Vilkončius                                                         „Nepaliesk mano rankų“, eilės Vytauto Onaičio

Vytautas V. Barkauskas                           „Senos gatvės“, eilės Viktorijos Barkauskienės

Atlieka „Liepos“ ir „Liepaitės“

  1. K. Čiurlionis „Dainų dainelė“, lietuvių liaudies daina

Atlieka „Liepaitės“

Vytautas Miškinis                                                          „Gražiausias sodas“, eilės Aldonos Puišytės

Bronius Kutavičius                                                       „Papartis“, eilės Sigito Gedos

Orlando di Lasso                                                          „Tik tak“

Atlieka „Liepos“ ir „Liepaitės“

  1. Vekerlen „Egzode-Menuet“

Vaclovas Augustinas                                                     „Tėvyne mūsų“, eilės Vlado Braziūno

Henry Purcell                                                                „Pūsk trimitą“

Tomas Leiburas                                                             „Vilniaus rytas“, eilės Dalios Teišerskytės

„Džiaukimės, didžiuokimės ir iš kartos į kartą puoselėkime žydintį, žalią, jaunatvišką, išdidų savo miestą! Poetų pasveikintas mieste, gyvenki ilgai!“, – Vilniui linki moterų choras „Liepos“ ir chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ mergaitės.

Vilniuje gimusios ir augusios „Liepų“ dainininkės, savo kūrybinį kelią pradėjusios mergaičių chorinėje studijoje „Liepaitės“, o nuo 1994 m. nutarusios su daina toliau keliauti kaip savarankiškas kolektyvas – iki šių dienų dainomis skambiai džiugina sostinės gyventojus ir svečius. Ateinančiais metais „Liepos“ švęs savo 60 metų gimtadienį. Laurus Tarptautiniuose chorų konkursuose ir festivaliuose skinančių „Liepų“ sukauptame turtingame chorinės muzikos lobyne – daugybė lietuvių ir užsienio autorių kūrinių, kurie praturtina Lietuvos muzikinį gyvenimą, supažindina klausytojus su sakraline bei pasaulietine chorų muzika. Moterų chorui vadovauja iš „liepaičių“ išaugusi Audronė Steponavičiūtė-Zupkauskienė ir koncertmeisterė Loreta Kuliešiuvienė.

Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“ yra viena iš vaikų chorų judėjimo etalonų, kurios kolektyvų repertuare vertingiausi įvairių epochų ir žanrų choriniai kūriniai nuo grigališkojo choralo iki šiuolaikinių opusų. Šįmet savo 30-metį mininčios mokyklos „Liepaitės“ Jaunių chorui vadovauja Jurgita Dirgėlaitė-Kutavičienė ir koncertmeisterė Sigita Dūdėnienė.

Koncertas „O Vilniuj žydi Liepos“ – gegužės 11 d., ketvirtadienį, Vilniaus rotušėje. Pradžia – 18.30 val. Įėjimas – nemokamas.

Daugiau informacijos apie koncertą feisbuke https://www.facebook.com/events/1164486650907434/

Pranešimą paskelbė: BĮ Vilniaus kultūros centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-08 10:30
Laisvalaikis, pramogos, Kultūra
Renginio pradžia
2023-05-11, ketvirtadienis18:30
Renginio vieta
Vilniaus rotušė
Prisegti failai
pasidalinti
atgal