Kaimo reikalų komitetas siūlo tobulinti pluoštinių kanapių sektorių reglamentuojančius poįstatyminius teisės aktus

2023 m. gegužės 12 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

Seimo Kaimo reikalų komitetas 2023 m. gegužės 10 d. posėdyje išklausė pluoštinių kanapių verslui atstovaujančių organizacijų ir socialinių partnerių atstovų, kurie kreipėsi į Komitetą dėl būtinybės tobulinti pluoštinių kanapių sektorių reguliuojančius teisės aktus, pateiktą informaciją.

Komitetas bendru sutarimu priėmė protokolinį nutarimą, kuriuo pasiūlė Žemės ūkio, Sveikatos apsaugos ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijoms kartu su kitomis suinteresuotomis institucijomis, pluoštinių kanapių verslui atstovaujančiomis organizacijomis bei socialiniais partneriais išdiskutuoti ir parengti teisės aktų projektus, kuriais būtų sprendžiamos pluoštinių kanapių verslą teisinio reglamentavimo spragos.

Pluoštinių kanapių sektoriui Lietuvoje buvo iškelti ambicingi tikslai. Šio sektoriaus verslo atstovai apgailestaudami pastebi, kad palankios verslui aplinkos kūrimas buvo išskirtas kaip vienas iš esminių prioritetų, deja, tam tikrais atvejais poįstatyminių teisės aktų nuostatos nesukuria teisinio aiškumo. Teisinio reguliavimo spragos nulemia tai, kad verslo subjektai neturi galimybių teisėtai įgyvendinti Pluoštinių kanapių įstatyme numatytų veiksmų, nes kitų teisės aktų nuostatos jam prieštarauja ar yra nepakankamos.

Dabartinis šio sektoriaus reguliavimas yra problematiškas, todėl pluoštinių kanapių verslo atstovai pateikė savo pastabas dėl identifikuotų teisės aktų trūkumų. Trūkumai Komiteto posėdyje buvo aptarti kartu su Žemės ūkio, Ekonomikos ir inovacijų, Sveikatos apsaugos ministerijų, visuomeninių organizacijų ir kitų institucijų atstovais.

Informaciją apie šio nutarimo įgyvendinimą paprašyta pateikti Komitetui iki 2023 m. birželio 1 d.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2023-05-12 08:38