Gegužės 17 d. trečiadienio, spaudos konferencijos Seime

2023 m. gegužės 16 d. pranešimas žiniasklaidai

SPAUDOS KONFERENCIJŲ SALĖJE

9 val.

įvyks Seimo nario Stasio Tumėno spaudos konferencija „Ar reikia pyktis su gramatika ir keisti nusistovėjusias moterų pavardžių sudarymo tradicijas?“.

Dalyvauja: Seimo Švietimo ir mokslo komiteto narys Eugenijus Jovaiša, Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininkė dr. Violeta Meiliūnaitė, Lietuvių kalbos instituto Bendrinės kalbos tyrimų centro vyriausioji mokslo darbuotoja dr. Rita Miliūnaitė.

11 val.

įvyks Seimo narės Paulės Kuzmickienės spaudos konferencija „Dėl XX amžiaus Lietuvos laisvės kovų tyrimo ir įamžinimo programos gairių ir krypčių pristatymo“.

Dalyvauja: Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto istorikas Norbertas Černiauskas, Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus direktorius Remigijus Černius, Jono Žemaičio-Vytauto produkterėčios Ana Luisa Monse ir Kotryna Buono, Miško brolių draugijos atstovai.

12 val.

įvyks Seimo nario Dainiaus Kepenio spaudos konferencija „Diskriminacija pagal amžių Lietuvos darbo rinkoje“.

​Dalyvauja: Lietuvos veikliosios ilgaamžystės akademijos prezidentas dr. prof. Algimantas Kirkutis, Lietuvos mokslininkų sąjungos pirmininkas, Vilniaus universiteto Kokybės vadybos magistro studijų programos pirmininkas prof. dr. Dalius Serafinas, Lietuvos mokslininkų sąjungos tarybos narys prof. habil. dr. Leonidas Sakalauskas.

13 val.

įvyks Seimo narės Jurgitos Sejonienės spaudos konferencija konferencija „LGBTI žmonių situacija Lietuvoje: tarp stagnacijos ir pokyčių galimybės“.

​Dalyvauja: Lietuvos žmogaus teisių centro direktorė Jūratė Juškaitė, Seimo narys Arūnas Valinskas, Seimo narys Vytautas Mitalas, Seimo narys Eugenijus Gentvilas.​

***

Spaudos konferencija bus transliuojama tiesiogiai Seimo interneto svetainėje ir Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“.

Stebintiems transliacijas sudaryta galimybė užduoti klausimus nuotoliniu būdu. Nuoroda į klausimų uždavimo sistemą matoma tik spaudos konferencijos metu Seimo interneto svetainėje, renginių kalendoriuje atvėrus spaudos konferencijos langą.

Seimo interneto svetainėje galima rasti spaudos konferencijų įrašus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2023-05-16 16:55