Užsienio šalių ambasadorės/ -iai pasisako Tarptautinės kovos su homofobija, transfobija ir bifobija (IDAHOBIT) dienos proga

Gegužės 17-ąją minime Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną ir tvirtai įsipareigojame užtikrinti visų žmonių, įskaitant lesbiečių, gėjų, biseksualų, translyčių, queer ir interlyčių, lygias teises ir orumą. Palaikome LGBTQI+ bendruomenę ir tikime, kad kiekvienas žmogus, tiek mūsų šalyse, tiek Lietuvoje ar už jų ribų, turi teisę gyventi oriai ir yra verta/-as pagarbos, be diskriminacijos ir smurto. Tai teisė, kuri, deja, ne visada yra užtikrinama.

Džiaugiamės tomis/-ais, kurie Lietuvoje, Europos Sąjunga ir už jos ribų nenuilstamai kuria visuomenę, grindžiamą mūsų bendromis demokratinėmis vertybėmis; visuomenę kurioje žmogaus teisės yra visuotinės, įvairovė švenčiama ir pripažįstama, o kiekvienas žmogus gali gyventi ir mylėti oriai ir pagarbiai.

Pripažįstame, kad LGBTQI+ bendruomenė Lietuvoje, kaip ir mūsų bei daugelyje kitų šalių, vis dar susiduria su reikšmingomis kliūtimis, trukdančiomis visapusiškai įsitraukti ir būti priimtomis/-ais į visuomenę. Taip yra nepaisant sunkaus žmonių ir organizacijų, siekiančių lygių teisių visiems žmonėms, darbo.

Remiame pastangas užtikrinti, kad LGBTQI+ asmenys turėtų tokias pačias teises ir galimybes kaip ir visi kiti, taip pat tinkamą ir neatstumiančią sveikatos priežiūrą, švietimą, įdarbinimą, nuosavybės teises ir būstą. Tikime, kad šeimos esmė yra meilė, kuri būna įvairiausių formų, tačiau visos jos vertos visuotinės teisinės apsaugos. Gerbiame demokratinį procesą Seime ir tikimės, kad bus priimti civilines sąjungas įtvirtinantys teisės aktai.

Su nekantrumu laukiame „Baltic Pride 2023" eitynių Taline ir liepos mėnesį planuojamų „Vilnius Pride" eitynių. Nuoširdžiai dėkojame visoms ir visiems, kurie stengiasi užtikrinti lygias LGBTQI+ asmenų ir jų šeimų teises Lietuvoje ir už jos ribų.

Alana Hudson, Naujosios Zelandijos ambasadorė
Alix Everard, Prancūzijos ambasadorė
Arja Makkonen, Suomijos ambasadorė
Brian Olley, Jungtinės Karalystės ambasadorius
Diego Ungaro, Italijos ambasadorius
Hadas Wittenberg Silverstein, Izraelio Valstybės ambasadorė
Hans Brask, Danijos Karalystės ambasadorius 
Harald Aspelund, Islandijos ambasadorius
Inger Buxton, Švedijos ambasadorė
Kai Kaarelson, Estijos ambasadorė
Jack Twiss Quarles van Ufford, Nyderlandų Karalystės ambasadorius
Lloyd Brodrick, Australijos ambasadorius
Maria Nieves Blanco Diaz, Ispanijos Karalystės ambasadorė
Matthias Sonn, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadorius
Ole T. Horpestad, Norvegijos Karalystės ambasadorius
Paul Schmit, Liuksemburgo Didžiosios Hercogystės ambasadorius
Richard Martin-Nielsen, Kanados ambasados skyriaus Vilniuje vadovas
Robert S. Gilchrist, Jungtinių Amerikos Vlastijų ambasadorius
Rik Van Droogenbroeck, Belgijos Karalystės ambasadorius
Séadhna Mac Hugh, Airijos ambasadorė
Thomas Castrel, Flandrijos nepaprastasis pasiuntinys
Yvonne Toncic-Sorinj, Austrijos ambasadorė

Pranešimą paskelbė: JAV ambasada
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-17 06:19
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal