„SME Bank“ didina terminuotų indėlių palūkanas

Specializuotas neobankas verslui „SME Bank“ nuo gegužės 18 dienos padidino terminuotų indėlių palūkanas verslo įmonėms. Už 1 mėn. indėlį  bankas mokės 0,5 proc., o už nuo 3 mėn. iki 6 mėn. laikomą indėlį – 2,75 proc. metinių palūkanų (anksčiau buvo 0,6 proc.). Tuo tarpu už 12 ar 24 mėnesių terminą bankas mokės 3,75 proc. Siūlomos „SME Bank“ indėlių palūkanos šiuo metu yra vienos didžiausių tarp pagrindinių šalies bankų.

„Terminuotų indėlių palūkanų kainodarą peržiūrime atsižvelgdami į rinkos situaciją bei konkurencinę aplinką. Gyvename labai dinamiškoje aplinkoje, todėl siekiame atspindėti rinkos lūkesčius ir pasiūlyti klientams patrauklius taupymo produktus, konkurencingą kainodarą“, - sako „SME Bank“ administracijos direktorius Virginijus Doveika.

Banko vadovas priduria, kad Europos centriniam bankui (ECB) toliau didinant palūkanų normas, „SME Bank“ siekia paskatinti verslą lėšas laikyti terminuotuose indėliuose ir išnaudoti naujas galimybes įdarbinant pinigus.

„Terminuotasis indėlis yra patraukli turto forma, nes klientas už laikomus ir nenaudojamus pinigus gauna papildomą naudą, t.y. – atlygį. Palūkanos išmokamos pasibaigus terminui, skaičiuojant nuo indėlyje esamos pinigų sumos. Tiesa, dėl ilgą laiką buvusios neigiamų palūkanų normų aplinkos ši turto klasė buvo pamiršta ir nepatraukli, tačiau pastebime, kad didžioji dalis bankų vis aktyviau skatina lėšas laikyti terminuotuose indėliuose, o verslo susidomėjimas šia turto forma auga. Mūsų tikslas taip pat paskatinti klientus pasinaudoti galimybėmis“, - teigia V. Doveika.

 Šiuo metu „SME Bank“ indėlių portfelis siekia  77 mln. eurų.

Apie „SME Bank“

2021 m. įkurtas ir jau veikiantis keturiose Europos šalyse pirmasis Lietuvos neobankas - lankstus, greitas, skaitmeninis bankas verslui. Europos Centrinio Banko licenciją turintis „SME Bank“ orientuojasi į smulkųjį ir vidutinį verslą, startuolius ir el. prekybos verslus, teikia kasdienės bankininkystės ir verslo finansavimo paslaugas.

Pranešimą paskelbė: SME Bank
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2023-05-19 12:47
Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal